Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Hopelijk hebben maar weinig mensen gisteren niet meegekregen dat er nieuwe maatregelen door de overheid zijn aangekondigd. Mocht je het toch gemist hebben dan kun je ze hier rustig nalezen! Wat duidelijk werd is dat het per direct niet meer is toegestaan om met drie of meer personen samen te komen zonder anderhalve meter afstand. Dat betekent dus ook dat het doen van raids met groepen nagenoeg niet meer mogelijk is. We willen dan ook het dringende advies uitbrengen aan alle raidgroep-beheerders om de groepen voorlopig voor raids te sluiten.

We willen tevens adviseren om de groepen niet helemaal te sluiten! Voor veel spelers en vooral de ouderen onder ons is er door de situatie een gebrek aan sociale contacten. Iemand die alleen is kan dus veel kracht halen uit gezellige gesprekken in raidgroepen. Zo lang er maar geen oproepen worden gedaan om raids samen te gaan doen. We hopen overigens dat ook Niantic verantwoordelijkheid neemt door level 4 en level 5 raids voorlopig uit te schakelen of om te zetten naar makkelijkere raids die je alleen kunt doen.

Deze oproep aan de raidgroep-beheerders is een advies en geen verplichting. Besef je echter wel dat wanneer je je er niet aan houdt er mogelijk boetes komen voor de spelers die toch samenkomen en wanneer dit ook niet helpt een lockdown de mogelijke volgende stap is. Dan is het spelen van Pokémon GO echt bijna onmogelijk.

Volg onze media voor al het laatste nieuws rondom Pokémon GO en de hele crisis. We melden dit via onze vernieuwde pagina en op sociale media: Facebook, Telegram en WhatsApp.