Doorgaan naar artikel
Twentse festivals Dauwpop, Ribs & Blues en Freshtival afgelast vanwege Corona
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Het Corona-virus slaat hard om zich heen en met de verlenging van alle maatregelen beginnen ook de voorjaars- en vroege zomerfestivals de hete adem van annulering te voelen. Voor een aantal van hen is inmiddels al wel duidelijk dat ze dit jaar geen editie zullen kunnen organiseren. Ook in de regio Twente zijn er drie grote festivals die geen doorgang kunnen vinden: Dauwpop, Ribs & Blues en Freshtival.

De organisatoren achter Dauwpop geven aan zwaar teleurgesteld te zijn vanwege het niet doorgaan van de 2020-editie. Met een line-up met onder meer Kensington, Wolfmother, Typhoon en Chef’ Special was de kans op uitverkopen wederom groot. Wel belooft het festival in 2021 terug te keren en is er ook al een datum afgegeven. Op zaterdag 29 mei 2021 hopen we wel naar de Hellendoornse bossen af te kunnen reizen. De kaartjes voor de 2020-editie zullen ook in 2021 geldig zijn.

Ook de line-up van Freshtival was met Steve Aoki en Salvatore Ganacci goed bezet. Bijzonder genoeg wordt er op de website met geen woord gerept over de afgelasting. Wel is het inmiddels niet meer mogelijk om kaarten te kopen.

Het grootste bluesfestival van Europa moet er helaas ook aan geloven. De organisatie vind het spijtig, maar merkt ook op dat de gezondheid van een ieder voor gaat. In het Pinksterweekend van 2021 zal er wel weer een Ribs & Blues plaatsvinden.