Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Cook, Serve, Delicious! 3?! lijkt tijdens de Early Access vooral op een voorzichtig verbeterde versie van de bekende formule.

Een fenomeen waar je misschien niet bekend mee bent, maar wat toch tienduizenden fans vergaard heeft, is Cook, Serve, Delicious!. In dit spel ben je de chef van een restaurant en moet je eten voorbereiden voor een boel hongerige klanten. Het werd zo succesvol, dat er ook een tweede deel is verschenen en we nu zelfs aan de slag zijn gegaan met de Cook, Serve, Delicious! 3?! Early Access.

Het is het jaar 2042 en het merendeel van Amerika is kapotgemaakt in een oorlog, zo ook het restaurant waar jij zo hard aan gewerkt hebt. In Cook, Serve, Delicious! 3?! is ons comfortabele restaurant ingeruild voor een foodtruck waarmee we door een verwoest Amerika rijden.

Voor wie niet bekend is met de serie: Cook, Serve, Delicious! is eigenlijk een mix tussen een erg simpele keukensimulator en The Typing of The Dead, dat spel waarbij je zo snel mogelijk woorden moest typen om zombies neer te schieten. Hoe gaat dat in zijn werk? Je kiest een menu van zo’n zes gerechten en vervolgens krijg je verschillende haltes waar een boel hongerige klanten bestellingen plaatsen. Deze bestellingen worden klaargemaakt met lettercombinaties die op je scherm verschijnen. Een simpel voorbeeld: wil je bijvoorbeeld falafel frituren, dan druk je op ‘F’ om de falafel in het mandje te gooien en ‘D’ om alle mandjes in het frituurvet te ‘dunken’. Vervolgens ga je andere dingen bereiden terwijl je wacht tot het klaar is. In het begin zit je nog klungelig te zoeken naar welke letters je nodig gaat hebben voor welk gerecht, maar uiteindelijk wordt het een verfijnd ritme dat voor veel genoegdoening zorgt.

Cook, Serve, Delicous! 3!? gameplay

Cook, Serve, Delicious! is echter op zijn best wanneer je ook het management-aspect ervan perfect uitvoert. Eigenlijk is management hier niet het goede woord voor, maar je kan wel kiezen welke gerechten je gaat serveren op een dag. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een paar gerechten uitkiezen die langere tijd goed blijven, waardoor je die van te voren kan maken en simpelweg kan serveren wanneer ernaar gevraagd wordt. Vervolgens wissel je die af met ingewikkeldere gerechten die wat meer werk tijdens de service zelf vereisen, maar waar je ook weer meer fooien en waardering voor krijgt. Wanneer dit allemaal als een trein loopt, voelt het echt lekker aan. Vervolgens kan je door blijven experimenten met verschillende combinaties van gerechten en zo blijft het frisse gevoel van de game wel even aanhouden.

Cook, Serve, Delicous! 3!? recipes

Cook, Serve, Delicious! 3?! is vooral een voorzichtige verbetering van de formule. Je hebt nu partners met daadwerkelijk degelijke stemacteurs, robots genaamd Cleaver en Whisk. Ook zijn er upgrades om te verkrijgen voor je foodtruck, maar om eerlijk te zijn veranderen die de ervaring maar weinig. Daarmee lijkt dit nieuwe deel vooral weggelegd te zijn als de beste ervaring voor nieuwkomers of juist de fanatiekelingen die nog altijd door willen blijven spelen en een vernieuwde versie wel kunnen waarderen. Als echt een gloednieuw deel voelt het nog niet helemaal, maar het is nog de Early Access.