Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

My Hero One's Justice 2 is een prima spel en is vooral erg toegankelijk voor nieuwkomers. Toch heeft het wel een aantal minpunten waardoor we niet helemaal tevreden zijn met het eindresultaat.

Er bestaan enorm veel mangaseries en ze zijn vooral heel erg populair in Japan, maar toch moet je het aantal fans buiten Japan niet onderschatten. My Hero Academia is een serie die sinds 2015 ook in het Engels verkrijgbaar is en daardoor wereldwijd veel fans heeft. En als iets populair is dan moet je er een spel van maken, tenminste als je Bandai Namco heet. Het bedrijf maakt hoofdzakelijk games die gebaseerd zijn op populaire manga- en anime-franchises. My Hero One’s Justice 2 is een vechtspel dat zich afspeelt in het My Hero Academia-universum en wij hebben er de nodige uurtjes ingestopt. Hoe wij over dit spel denken, lees je hieronder.

My Hero One’s Justice 2 kent net zoals elk vechtspel een aantal verschillende modi, maar uiteindelijk komt het allemaal een beetje op hetzelfde neer. Zo heb je een verhaalmodus waarin je langzaam kunt wennen aan de controls en na zo’n 4 uur ben je hier wel doorheen. Je krijgt de basis uitgelegd en tussendoor word je getrakteerd op een verhaaltje. De manier waarop het verteld wordt, is alleen een beetje saai. Het aantal cutscenes is zeer beperkt en meestal krijg je afbeeldingen te zien met een stukje tekst. Mocht je de mangaserie niet kennen dan is het vrij lastig om het allemaal goed te volgen. Maar als je opzoek bent naar een verhaal dan kun je misschien beter gewoon de anime kijken, want dit spel draait om de gameplay.

Zoals hierboven vermeld, gaat het hier om een vechtspel. Het is wel iets ander dan bijvoorbeeld Mortal Kombat 11. In deze game heb je een behoorlijke arena tot je beschikking en binnen deze arena zijn er ook nog de nodige voorwerpen die je stuk kunt maken waardoor er meer ruimte beschikbaar komt. Het spel legt je in het begin heel langzaam de basistechnieken uit van het vechten. Dit is eigenlijk vrij simpel, je hebt je lichte en zware aanvallen die je zo nodig kunt combineren en je hebt ook nog special moves of Ultra’s. Deze kun je pas activeren wanneer je balkje vol genoeg is. De Super Ultra is de meest ultieme aanval die je kan uitvoeren en die richt ook behoorlijk wat schade aan. Vechtspellen draaien natuurlijk om het uitvoeren van combo’s en dat is in My Hero One’s Justice 2 niet anders. Maar je tegenstander probeert dat natuurlijk ook bij jou te doen en zo’n serie wil je natuurlijk onderbreken. Hiervoor kun je de hulp inroepen van je buddy, die met een klap een einde maakt aan de combo. Dit kun je niet onbeperkt doen en kost je wel wat kracht, dus zet het op de juiste manier in.

My Hero One’s Justice 2 bevat een roster van zo’n veertig verschillende personages en de meeste voelen ook anders aan. Ook zijn hun Ultra’s allemaal anders, al moet je ze wel op dezelfde manier activeren. Dit spel doet eigenlijk niet heel veel anders dan vergelijkbare spellen en over het algemeen genomen is het best toegankelijk voor nieuwkomers, maar uitdagend genoeg voor iedereen die het eerste deel heeft gespeeld. Er zijn echter wel een paar vervelende problemen. Zo werkt de camera niet altijd even goed mee en komt het regelmatig voor dat er een object in de weg staat. Het zijn eigenlijk problemen die je niet meer zou verwachten in 2020. Ook zal je Ultra met enige regelmaat zijn doel missen, ook al sta je recht voor je tegenstander. Waarom dat is hebben we niet kunnen achterhalen, maar het is enorm frustrerend. Ook gaat het spel soms zo enorm snel dat je niet echt meer het gevoel hebt dat je de controle hebt.

My Hero One’s Justice 2 is een prima vervolg op het eerste deel. Iedereen dit zich toen heeft weten te vermaken, zal dat nu ongetwijfeld weer doen. Het vechten voelt erg soepel aan en je hoeft niet eerst een heel boekwerk met special moves uit je hoofd leren. Grafisch gezien is het prima in orde en vooral de Ultra’s zijn een genot om naar te kijken. Toch heeft deze game wel een aantal vervelende punten waardoor het niet het beste in zichzelf naar boven haalt. Zo werkt de camera je soms enorm tegen, is het lastig om je Ultra precies daar te krijgen waar je graag zou willen en gaat het soms zo enorm snel dat je niet meer weet wat je nou precies aan het doen bent. Al met al is het een redelijke game en zal het vooral fans van de serie weten te bekoren.