Doorgaan naar artikel
Goedkoop en krachtig – introductie van de tweede generatie iPhone SE
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Het jaar 2020 zal niet de boeken ingaan als een van de beste jaren van deze eeuw, maar toch is het niet alleen maar negatief. Het is namelijk ook hetzelfde jaar dat Apple de opvolger van de iPhone SE heeft aangekondigd. Zo’n vier jaar na het verschijnen van de eerste budgettelefoon van de Amerikaanse techgigant, kun je eindelijk de tweede generatie van de iPhone SE kopen. Er gingen natuurlijk al een tijdje geruchten dat het nieuwe model in aantocht was, maar nu hebben we dan eindelijk officieel de bevestiging gekregen. Wij zetten de belangrijkste kenmerken even voor je op een rijtje, zodat je snel opzoek kunt gaan naar het juiste model, bijvoorbeeld de iPhone SE zwart 64 GB:

Hoe ziet het nieuwe toestel eruit?

Het werd al vrij snel duidelijk dat Apple het uiterlijk van de iPhone 8 zou aanhouden voor de iPhone SE 2. Dat betekent ook dat dit toestel nog een ouderwetse thuisknop zal hebben, iets dat de duurde modellen helaas niet meer hebben. Ook de glazen achterkant is overgenomen, waardoor het toestel zeker niet budget zal aanvoelen. Iets dat wel wat anders is, is de enkele camera aan de achterzijde, vergelijkbaar met de iPhone XR. De meer recente Apple-toestellen beschikken allemaal over meerdere camera’s om op die manier de beste foto’s te krijgen. Maar wees niet bang, want door middel van machine learning en monoculaire diepteschatting weet dit toestel toch prachtige foto’s te maken. Het toestel is uitgerust met een 4,7-inch Retina-display, wat ook overeenkomt met de iPhone 8. Het is een prima scherm dat instaat is om Dolby Vision- en HDR10-content af te spelen.

Hoe krachtig is de iPhone SE 2?

Ondanks dat de iPhone SE 2 een budgettoestel moet worden, zal het toch uitgerust worden met een snelle A13-chip. Dit is dezelfde processor die gebruikt wordt voor de modellen uit 2019. Hierdoor kun je nog jaren vooruit en hoef je niet bang te zijn dat je het toestel na een jaar al hoeft te vervangen. Het maakt dit nieuwe model uitermate geschikt voor fotografie, gaming en AR-ervaringen, omdat elke actie vloeiend aanvoelt.

In welke kleuren is het toestel te verkrijgen?

Net zoals bij het vorige model komt de iPhone SE 2 ook in het zwart, wit en rood. Vooral die laatste kleur bleek vier jaar geleden erg populair en wij zijn dan ook blij dat Apple dit toestel opnieuw in deze kleur uitbrengt.

Al met al is de iPhone SE 2 een prima toestel voor dagelijks gebruik, zeker gezien de snelle processor. Nieuwe technieken zoals gezichtsherkenning behoren dan misschien niet tot de mogelijkheden, maar je kunt makkelijk zonder en het heeft ook een zeer gunstig effect op de prijs.

Dit is artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen.