Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Public Relations
Profiel

Dagelijks bezoeken duizenden tot tienduizenden mensen NWTV, waardoor we een groot bereik hebben onder de Nederlanders binnen onze doelgroep. Graag zetten we ons bereik dan ook eens in de zoveel tijd in voor een goed doel. Vorig jaar gingen we een partnership aan met Make-A-Wish en dit jaar hebben we gekozen voor Tijdvooractie.nl als initiatief van Cityshapers. Juist tijdens deze crisis draagt dit initiatief bij aan het helpen van de kwetsbare groepen in onze samenleving die alle hulp hard nodig hebben!

Meer informatie over dit initiatief:

CityShapers is een netwerk van jonge vrijwilligers die zich inzetten voor kwetsbare mensen in hun omgeving. Wij werken in de regio Haarlem Kennemerland, dus het zuiden van Noord-Holland.

 

Normaal helpen we bijvoorbeeld mensen in de tuin, organiseren we maatjescontacten of sociale activiteiten voor verzorgingshuizen. We werken ook vaak samen met bijvoorbeeld het leger des heils of andere hulporganisaties voor mensen die het minder hebben. Meer info over ons netwerk en een indruk van ons kun je vinden op www.cityshapers.nl.

 

In het land zijn er nog ruim 20 van dat soort netwerken. Wij zijn allemaal met elkaar verbonden in de organisatie TijdVoorActie. Ook in de coronacrisis werken wij samen en hebben we nu.tijdvooractie.nl gestart. Op die site zie je waar onze netwerken zitten en kun je je centraal aanmelden. Dat team geeft de aanmeldingen weer door aan de lokale netwerken.

 

In Haarlem hebben we de handen ineengeslagen vanwege de coronacrisis met Stichting Present om ‘Serve the City’ the starten.

 

Dat houd in dat we nu allerlei coronaproof activiteiten doen. Kaartjes sturen, boodschappen bezorgen, mensen opbellen die eenzaam zijn, voedsel inzamelen voor de voedselbank (die hebben door het hamsteren grote tekorten) en een bezorgservice. Ook springen we bij in het Welzijnswerk van Haarlem en Velsen, dat de kinderopvang niet aan kan. Wij leveren daarom extra vrijwilligerswerk om het goed te kunnen laten draaien.

Helpen kan als volgt:

Jij kunt dus ook helpen! Benieuwd hoe je dit kunt doen? Kijk dan hier op de website voor meer informatie over hoe je zelf iets kunt doen en klik hier voor meer informatie over donaties.