Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Je eigen gameroom is de ideale plek om als fanatieke gamer tijd door te brengen. Het is de plek waar je even tot jezelf kan komen en waar je samen met je vrienden tijd kan doorbrengen. Hoe creëer je nou een goede setup? In dit artikel geven wij jou vier tips hoe je een ruimte omtovert tot een ultieme gameroom.

#1 De ruimte

Allereerst is het belangrijk dat je een geschikte ruimte kiest. Dit kan natuurlijk je slaapkamer zijn of de zolderkamer die niet gebruikt wordt. Zorg dat de ruimte groot genoeg is, waar een groot bureau kan staan en voldoende licht naar binnen kan komen. Daarnaast moet de ruimte ook goed geïsoleerd zijn, zodat je de ook comfortabel in de koude wintermaanden en de zomerse dagen kunt gamen.

#2 Inrichting

Zodra je de ideale ruimte gekozen hebt, is de inrichting aan de buurt. Je hebt goede apparatuur nodig om je kamer in te richten, zoals een computer met goede beeldschermen die je strak op een bureau neerzet. Schaf een grote televisie met een PlayStation of Xbox aan, voor bijvoorbeeld een potje FIFA te spelen samen met je vrienden. Om je inrichting af te maken is het leuk om je gameroom een thema te geven. Heb je een favoriete game? Laat deze dan zeker uitblinken. Denk bijvoorbeeld aan stoere accessoires en kleuren die te maken hebben met je favoriete game.

#3 De juiste stoel

Een goede zithouding is belangrijk, ook tijdens het gamen. Daarom is een afstelbare stoel onmisbaar voor je gameroom. Het gebruik van een verkeerde stoel kan voor rug- en nekklachten zorgen. Neem genoeg tijd bij de keuze van een goede stoel, je brengt op je stoel de meeste tijd door. Ga langs bij speciaalzaken en testen maar!

#4 Privacy & lichtinval

Heb je een gameroom, dan wil je natuurlijk wel de benodigde privacy. Het kiezen van de juiste zonwering binnen zoals bijvoorbeeld verduisterende gordijnen, zorgt voor voldoende lichtinval en laat pottenkijkers niet je game verstoren. Heb je het toch liever helemaal verduisterend in de ruimte? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn, met deze gordijnen kan je de kamer helemaal donker maken, maar ook afstellen naar jouw behoefte.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw gameroom?

Dit artikel is geschreven in een samenwerking.