Doorgaan naar artikel
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Gisteren heeft NIS America de JRPG The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV aangekondigd, en nee, dat was geen 1 april-grap. Later dit jaar kunnen wij Westerlingen het laatste hoofdstuk in het verhaal van Rean Schwarzer gaan beleven.

Zoals gezegd, draait de Trails of Cold Steel-serie om Rean Schwarzer, een jonge jongen die besluit om zich te registreren voor de militaire academie van Thors. Daar wordt hij ingedeeld in de nieuw gevormde klas Class VII. Samen met zijn klasgenoten ontdekt Rean al snel dat er flinke strubbelingen in het land van Erebonia gaande zijn, wat uiteindelijk resulteert in een civiele oorlog tussen de Noble Alliance en de Imperial Army.

In dit vierde deel is Rean spoorloos verdwenen en zullen de overgebleven leden van Class VII alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat Erebonia niet compleet vernietigd wordt door deze oorlog.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV moet ergens in de herfst gaan verschijnen voor PlayStation 4. Een versie voor Nintendo Switch en pc staat gepland voor 2021. Zie de officiƫle website voor meer informatie.