Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vanwege het coronavirus worden vele evenementen en hardware-lanceerdatums uitgesteld of afgelast. Toch is reeds de Asus Zephyrus Duo 15-laptop met dual-screen onthuld.

De laptop is het nieuwe vlaggenschip ontwikkeld voor gamers. Daarvoor heeft Asus gebruik gemaakt van de meest recente componenten en heeft nog iets speciaals toegevoegd aan dit model. Zo beschikt het namelijk over een dual-screen. Het is overigens niets nieuws gezien ze dit ook hebben toegepast op een eerder model, de Zenbook Pro Duo. Het tweede scherm is tussen het toetsenbord en het hoofdscherm geplaatst waardoor je met je ogen snel beide schermen in de gaten kunt houden. Wanneer de laptop wordt opengeklapt zal het tweede 14,1-inch lcd-scherm direct meebewegen en zal daarbij schuin omhoog komen te staan.

Het scherm is aanraakgevoelig en beschikt over een resolutie van 3840×1100 pixels. Ontwikkelaars van games en andere software kunnen hiervoor speciale functies creĆ«ren waar gamers tijdens het spelen gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan in-game informatie of notificaties en berichten van medespelers.

Er zullen verschillende modellen worden ontwikkeld met verschillende specificaties. Het meest uitgebreide model bevat een Octa Core i9-processor van de 10e generatie. Deze wordt ondersteund met 32GB DDR4 RAM-geheugen en twee SSD-hardeschijven. Om de games op de beste instellingen te spelen is er een RTX 2080 Super-videokaart van Nvidia aanwezig. Daarmee beschikt het hoofdscherm over een 4K-resolutie. Het toetsenbord is voorzien van de nodige RGB-verlichting dat overigens naar wens aangepast kan worden.

Helaas zijn er nog geen adviesprijzen of leverdata bekend. Deze zullen door Asus later worden bekendgemaakt.

Asus Zephyrus Duo 15-laptop
Asus Zephyrus Duo 15-laptop