Doorgaan naar artikel
NWTV-Onderzoek: Hoe spelen jullie Pokémon GO in crisistijd?
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Recent vroegen we jullie hoe jullie Pokémon GO in crisistijd spelen en of jullie eigenlijk überhaupt nog wel spelen. Met bijna 750 antwoorden hebben we een goed beeld gekregen van hoe jullie erin staan en laten we zeggen met dat dit gelukkig vooral heel verstandig is.

Speel je nog Pokémon GO?

Slechts 4 procent zegt helemaal niet meer te spelen. Dat is maar een heel klein aantal en thuis kun je natuurlijk ook gewoon doorspelen. Een nog kleinere groep speelt wekelijks en een iets grotere groep speelt een paar keer per week. 48 procent van jullie speelt dagelijks. Dat is ruim de grootste groep dus. 39 procent van jullie speelt zelfs meerdere keren per dag. Deze nummers lijken grotendeels overeen te komen gebruikelijke aantallen buiten de crisis.

Wat deed je eerst wel buiten en nu niet meer?

Ruim 86 procent van jullie gaat niet meer naar buiten om samen te raiden. Dat is een groot aantal natuurlijk en dat voelt Niantic hoe dan ook. Niet voor niets is deze week aangekondigd dat je binnenkort vanuit binnen kunt raiden. 42 procent van jullie is niet meer op zoek naar quests. Ongeveer 35 procent van jullie gaat niet meer op jacht naar shinies en ook 35 procent jaagt überhaupt niet meer op Pokémon.

Doe je nog raids?

Zoals we net al lieten weten speelt 86 procent geen raids meer (samen). Ruim 36 procent van alle spelers speelt helemaal geen raids meer. De rest doet dit nog wel, maar dan alleen. Een groepje van 14 procent speelt net als vroeger gewoon nog met anderen.

Algemeen, welke Corona maatregelen neem je:

Hier was echt een positief antwoord te ontdekken. Bijna iedereen houdt anderhalve meter afstand of komt zelfs helemaal niet meer buiten. Ook het overgrote gedeelte werkt thuis en ontvangt geen of heel beperkt bezoek. We hopen dan ook vooral dat jullie allemaal gezond blijven, de regels ook de komende weken met het mooie weer in acht nemen en na de crisis weer vol kunnen genieten van het spel!

Meer over Pokémon GO? Volg ons dan dagelijks via onze vernieuwde pagina en op sociale media: FacebookTelegram en WhatsApp. Word lid van onze fan-community en mis niets meer.