Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Gigantosaurus The Game is prima voor de doelgroep. Het is een enorm eenvoudige game en vrij kort, maar daardoor is het wel geschikt voor kinderen. Ook is het volledig Nederlandstalig en kun je het samen spelen, dus dat maakt het zeker aantrekkelijk.

Rocky, Tony, Mazu en Bill, wie kent ze niet? Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar aangezien het een televisieserie is op Disney Junior is dat ook niet zo heel gek. De vier dino-vrienden komen vooral samen om plezier te hebben en dat is dan ook waar deze game om draait. Valt er ook echt veel plezier te beleven aan deze titel of is het echt alleen voor de allerkleinsten? Wij zochten het voor jullie uit.

Zoals elke andere game heeft ook Gigantosaurus The Game een verhaal. Het stelt weinig voor en is dan ook vooral bedoeld om de wereld een klein beetje te introduceren. Tijdens de introductie wordt al heel snel duidelijk dat we hier te maken hebben met een spel voor kinderen. De game is volledig in het Nederlands en dat maakt het erg toegankelijk voor wat jongere kinderen. Het wordt niet ingesproken door de meest aangename stem aller tijden, maar dat zal voor de spelertjes weinig uitmaken. Gigantosaurus The Game is een 3D-platformer en is nooit echt moeilijk. Het is de bedoeling dat je verschillende opdrachten uitvoert in een gebied. Zo zul je eieren moeten verzamelen, nootjes vinden en nog wat van dat soort zaken. Alles wat je moet doen, staat aangegeven op de kaart, dus heel lastig is het allemaal niet. Als je ongeveer de helft van de eieren hebt verzameld, gaat er een nieuwe wereld open en zul je moeten racen om daar te komen. Het racen zorgt waarschijnlijk voor het meest uitdagende gedeelte van de hele game. Het is weliswaar een simpele race van a naar b, waarin je als eerste over de finish moet komen, maar het voelt lekker en snel aan. Tijdens de race kun je ook nog het een en ander verzamelen, zoals botten en paarse druppelvormige items die als een soort valuta te gebruiken zijn. Heel veel meer dan dit heeft Gigantosaurus The Game niet te bieden, maar voor kinderen die nog niet besmet zijn met games als Fortnite, is het een leuke manier om in de wereld van gamen te stappen.

In dit spel kun je kiezen uit alle vier de verschillende dinosaurussen. Sterker nog, je zult ze allemaal wel een keer moeten gebruiken. Ze hebben namelijk allemaal hun eigen specialiteit. Om rotsblokken naar beneden te duwen heb je de sterke dino nodig en er is er ook maar een die vermommingen kan dragen voor het doolhof. Het leuke is ook nog dat je dit spel met meerdere mensen tegelijk kunt spelen. Het is dus ideaal voor ouders die graag een keer met hun kind een spel willen spelen. Dit kun je in totaal met vier spelers tegelijk doen, maar onze ervaring is dat het vooral leuk is met z’n tweeën, omdat je wel bij elkaar moet zien te blijven.

Gigantosaurus The Game ziet er niet verkeerd uit, maar verwacht ook niet graphics die we kennen van bijvoorbeeld Spyro Reignited Trilogy. De verschillende werelden zijn simpel, maar duidelijk. Het is alleen wel jammer dat alles constant hergebruikt wordt. Het enige verschil steeds, zijn de kleuren. De ene keer zit er een rode tint over alles heen en de andere keer een blauwe. Het is een erg makkelijke manier om zo nieuwe levels te maken en voelt een beetje goedkoop aan, zeker omdat er maar zo’n zes verschillende levels zijn. Waarschijnlijk zal het de meeste kinderen niet eens echt opvallen, maar ons wel.

Gigantosaurus The Game is vooral leuk voor kinderen die nog niet zoveel ervaring hebben met games. De co-op-modus zorgt ervoor dat je het samen met je kind kunt spelen of dat je kind het met een vriendje kan spelen. Het gehele spel is in het Nederlands en dat is ook wel handig aangezien de leeftijdsgroep waarschijnlijk nog niet echt goed Engels spreekt. De gameplay is heel eenvoudig, maar voordat het gaat vervelen, is het spel waarschijnlijk afgelopen omdat het maar zes werelden bevat. Verwacht dus niet een alternatief voor Spyro of Crash Bandicoot, maar dat was ook nooit de bedoeling van de makers. De prijs van bijna € 40,- is misschien wel wat aan de hoge kant, dus als je nog even kunt wachten op een aanbieding dan is dat zeker de moeite waard.

Gigantosaurus The Game is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Voor deze review speelden we het op de Xbox One.