Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Ben jij ook een bordspelliefhebber die het huis niet uit kan door de corona-epidemie? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Fans kunnen gratis Asmodee-spellen downloaden en uitprinten. Dat geeft de uitgever aan op de website.

Je zal de spelonderdelen zelf uit moeten printen. Als gevolg zal het niet zo mooi zijn als de winkelversie, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Bovendien zitten er een paar pareltjes tussen! Dit zijn de spellen die Asmodee gratis aanbiedt:

  • Dobble – Een spel van snelheid, concentratie en observatie. Dobble daagt je uit om dezelfde symbolen te vinden. De speler die als eerste het symbool weet te benoemen wint de kaart. Het spel is geschikt vanaf 6 jaar en ouder en is te spelen in maar liefst vijf verschillende varianten.
  • Dixit – Een fantastisch geïllustreerd spel waarbij spelers op basis van creatief raadselwerk punten verdienen. In het bekroonde bordspel gaan spelers aan de hand van prachtige geïllustreerde kaarten proberen te raden welke kaart past bij de uitleg van de tegenspeler. Om te winnen moet je zorgen dat je medespelers overtuigd raken van jouw verhaal. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder.
  • Timeline Classic – Het spel dat intuïtie en kennis combineert en daarom uitermate geschikt is als educatief spel. In Timeline Classic moeten spelers onderwerpen in de juiste tijd op een tijdlijn plaatsen. Het spel bevat kaarten met belangrijke gebeurtenissen, ontdekkingen of uitvindingen over de hele wereld. Het spel is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder.
  • Unlock! – Het coöperatieve kaartspel, geïnspireerd door escaperooms, maakt gebruik van een eenvoudig systeem zodat je door scènes kunt zoeken, objecten kunt bekijken en puzzels op kunt lossen. Speel Unlock! en ga op avontuur door een te gek verhaal, gewoon aan je keukentafel. Het spel bevat verschillende scenario’s en wordt ondersteund door een app.
  • Cortex Challenge – Een trainingssessie voor het brein. In het spel testen de spelers hun geheugen, denkkracht en snelheid. In acht verschillende uitdagingen, van memory tot doolhoven en van kleurenpuzzels tot logica, verdienen spelers punten. De speler met de meeste punten wint. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder.
  • Combo ColorCombo Color is een strategisch familiespel. Ontdek en vergroot je gebied door de vakken in te kleuren, terwijl je ook voorwerpen verzamelt en combineert om te winnen. Als het hele bord is ingekleurd stopt het spel en is het tijd om de punten te tellen. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder.

Vooral DixitDobble en Unlock!  zijn populaire spellen. Bovendien is het een gevarieerd assortiment, met voor iedereen wat. Dus als je ze nog niet in huis hebt is het zeker aan te raden ze te downloaden. De spelregels en alle spelcomponenten zullen bijgeleverd worden.