Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Net zo belangrijk als de nieuwe console, is voor veel spelers vaak de nieuwe controller. En vandaag heeft Sony daarom echt groot nieuws! De PlayStation 5 DualSense-controller is voor het eerst met de wereld gedeeld en we hebben dus eindelijk de eerste echte details. Op de eigen website vertelt Sony dat bij de ontwikkeling van de controller het belangrijk was het succes van de PlayStation 4-controller te behouden. Veel spelers waren en zijn hier al heel content mee. Het was dus zaak nieuwe functies en kleine verbeteringen door te voeren.

De nieuwe functies zijn voor te vinden in de haptic-feedback, die gamers nog meer in de game mee moeten nemen middels beweging die de controller maakt. Tevens zijn de R2- en de L2-button nu ook adaptief. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld het afvuren van een pijl veel realistischer aanvoelt.

Deze nieuwe functies hebben uiteindelijk ook tot dit design geleidt. Deze functies kosten veel ruimte, maar de controller mocht niet massief aanvoelen. Opmerkelijke is overigens dat de PlayStation 5 DualSense-controller geen Share-Button meer heeft. Maar helemaal weg is deze niet. Er is nu namelijk een create-button. Meer over de controller wordt bekend richting de lancering, later dit jaar. Hieronder vind je nog een afbeelding:

PlayStation 5 DualSense-controller