Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Casio heeft inmiddels al verschillende horloges op de markt gebracht, waaronder ook meerdere modellen in de G-Shock-serie. Er komt een model bij want zojuist is de nieuwe G-Shock-Move aangekondigd.

De robuuste horloges zijn erg populair en beschikken daarbij ook over enkele slimme functionaliteiten, waarbij ze ook onder de smartwatches vallen. De G-Shock-Move is voorzien van een mip-lcd display, maar is in tegenstelling tot het scherm van vele andere smartwatches geen aanraakscherm. Het toont enkel de nodige informatie zoals notificaties, fitnessgegevens en natuurlijk de tijd.

Daarnaast is het horloge in staat om je hartslag te meten middels de ingebouwde optische sensor. Er zijn vijf verschillende fitness-modi aanwezig: Base, Cardio, Recovery, At threshold en Maximum. Hiermee is er voor elke workout wel een modus beschikbaar. Naast de hartslagmeter zijn er nog andere sensoren aanwezig voor het gebruik van een kompas en het meten van druk plus temperatuur. Er is tevens een versnellingsmeter aanwezig dat samen met GPS de afstand kan bepalen, en kan de maximale zuurstofopname worden berekend door een speciaal ingebouwd algoritme.

Al deze data kan uiteraard worden bekeken en bijgehouden in de bijbehorende Move-app. Deze maakt middels bluetooth verbinding met de G-Shock-Move. Het horloge is beschikbaar in de kleuren zwart, of wit met groen-gele afwerkingen. Vanaf 17 april is de G-Shock-Move beschikbaar voor $399,99. Helaas is er nog geen beschikbaarheidsdatum of prijs bekend voor de Benelux.

G-Shock-Move