Doorgaan naar artikel
Evenementenbranche roept op tot einde festivalseizoen
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Het is nieuws dat we eigenlijk niet willen horen, maar wel iets waar we stiekem al een beetje vanuit gaan. Het is natuurlijk niet denkbaar dat we met de huidige corona-maatregelen over een kleine twee maanden ineens weer met tienduizenden tegelijk op een festivalweide staan. Ook vanuit de evenementenbranche klinkt nu een duidelijke roep richting de overheid om de zomerfestivals te verbieden. In dat geval kunnen de organisatoren en artiesten zich gaan beroepen op hun verzekeringen en de schade beperkt houden.

Gistermiddag deed Ruben Brouwer van Mojo al een duidelijke oproep aan de regering om te bevestigen wat we eigenlijk al weten. Gisteravond herhaalden in de talkshow Op1 opnieuw mensen van Mojo en DGTL deze oproep.

Sowieso is het nog erg onduidelijk wat voor toekomst festivals tegemoet gaan. Premier Rutte heeft het over de anderhalve meter-samenleving die, als het letterlijk wordt genomen, het einde gaat betekenen van grootschalige evenementen zoals we die tot voor kort kenden. Wij hopen enorm op een oplossing, want eigenlijk valt ons de komende zomer zonder onze favoriete bezigheid al veel te zwaar.