Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Redacteur
Profiel

Conclusie

Good Job! is een superleuk co-op puzzelplatformspel dat zorgt voor een aantal uren vermaak. Het had alleen wel wat langer mogen duren.

Het zijn vreemde tijden waarin velen nu thuiszitten. Het positieve is dat we mogelijk meer tijd voor gamen overhouden en dus op zoek gaan naar leuke spellen voor het gezin. Op het lijstje van co-op games kunnen we nu ook Good Job! toevoegen, de ideale game voor als je toch het kantoorleven een beetje mist. In dit komische platformpuzzelspel is het aan jou om verschillende taken uit te voeren zonder het kantoor af te breken. Lees er meer over in deze review.

Dit pareltje komt van onze eigen bodem, namelijk Paladin Studios. De game is verkrijgbaar op de Nintendo Switch voor een bescheiden prijsje van ‎‎€19,99. Wat we daarvoor terugkrijgen heeft ons erg positief verrast, want het spel biedt een flinke dosis humor en puzzels. Zoals de titel beschrijft is het de bedoeling dat je aan het werk gaat op een kantoor en verschillende taken uitvoert. De taken variëren van mensen verzamelen voor een meeting tot het magazijn ordenen en een chaotisch lab opruimen. Het kantoor bestaat uit verschillende verdiepingen en iedere verdieping bevat een thema. De speler bestuurt een eenvoudig poppetje dat enkel spullen kan oppakken en neerzetten.

Daarmee zou de klus zo geklaard moeten zijn, zou je denken. Echter blijkt de praktijk anders, want het is toch behoorlijk lastig om onderweg niet het een en ander te slopen. Die ene printer die verplaatst moet worden veroorzaakt al snel een gebroken glas en bij het opruimen van het magazijn vallen al gauw tientallen kostbare goederen om. Iedere keer als je iets (per ongeluk) kapot maakt, zie je direct de rekening en wordt dit van je eindscore afgehaald. Het heeft gelukkig geen gevolgen voor het slagen van het level, maar biedt wel de leuke uitdaging om zo min mogelijk kapot te maken. Dat leidt tot hilarische situaties, zeker wanneer je samen speelt.

good job!

Co-op is dus ook een optie in deze game, tot maximaal twee personen. De levels zijn zodanig ingericht dat je alleen kunt spelen, maar een tweede speler kan ieder moment bijspringen en weer vertrekken. Dit systeem werkt fantastisch en is zeker een van de aspecten die we erg kunnen waarderen. Daardoor kun je op elk gewenst moment samen of alleen spelen. Sommige levels zijn wat prettiger met een extra hand, maar het biedt vooral veel meer humor en vermaak. Tijdens de co-op deel je het scherm, wat in tweeën wordt gesplitst wanneer je te ver uit elkaar loopt.

Good Job! zit boordevol vermaak en interessant opgezette levels. Doordat er verschillende thema’s zijn, voelt de game nooit repetitief aan. De levels zien er kleurrijk uit en trekken de aandacht doordat er van alles gaande is. In sommige opzichten lijkt het een beetje op een interactieve ‘Waar is Wally’-puzzel. Er zitten verschillende kleinere details in die we extra kunnen waarderen aan de game. Zo kun je in ieder level verschillende items oppakken om je poppetje mee aan te kleden. Daarnaast zitten er verschillende systemen in de puzzel die meer diepgang bieden, zoals het besturen van een heftruck of het bevriezen van een oppervlak. Er is eigenlijk vrijwel niets op te merken aan de game, behalve dat deze langer had mogen duren naar onze smaak. De game hadden we binnen een middag uitgespeeld en het liefst hadden we nog veel meer levels gehad.

good job!

Good Job! is een hilarische puzzelgame met een fantastisch systeem om samen of alleen te spelen. De game zit vol boeiende en vooral grappige puzzels die voor een goed avondje vermaak zorgen. Helaas is het spel wel aan de korte kant, maar dat maakt de pret er niet minder om. Voor de prijs is het spel zeker de moeite waard, vooral wanneer je deze samen met iemand speelt.

Voor deze review speelden we Good Job! op de Nintendo Switch. Het spel is exclusief voor dit platform beschikbaar.