Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Philips 276C8 is een prima monitor die er daarnaast uitstekend uitziet.

Philips is misschien niet meteen een merk waar je aan denkt bij computermonitoren, maar toch heeft de fabrikant een behoorlijk uitgebreid assortiment met daarin voor elk wat wils. Wij kregen de Philips 276C8 opgestuurd om te reviewen, een 27-inch QHD-monitor met ook nog HDR-ondersteuning. Ben je benieuwd of deze monitor wat voor jou is, lees dan snel verder.

Het eerste dat opvalt, is dat het beeldscherm een uiterst fraaie verschijning is. De 276C8 heeft dan ook niet voor niets in 2018 een Red Dot Award voor design gewonnen. We zien een kleine vierkante voet waar we al onze apparatuur aan kunnen sluiten. Er zijn twee HDMI-poorten en een USB-C-aansluiting aanwezig, zodat alle gangbare, moderne apparatuur kan worden aangesloten. Het voordeel van de USB-C-aansluiting is daarnaast dat je je laptop niet alsnog apart op het stopcontact aan hoeft te sluiten. Doordat de aansluitingen in de voet zijn verwerkt, zijn alle kabels uitstekend uit het zicht te laten, wat ook voor een opgeruimde look van je bureau zorgt.

Daarnaast ziet ook het beeldscherm zelf er prima uit met een bezelloos design, zoals dat zo mooi heet. Het houdt in dat je geen randen rond je scherm ziet wat een fraaie uitstraling geeft. Ook is het scherm ontzettend dun wat het tot een bijzonder fraai totaalplaatje maakt.

Philips 276C8

Wanneer we de monitor aanzetten zijn we ook onder de indruk. Het beeld is scherp, wat je ook van een QHD-monitor mag verwachten en de kleurweergave is daarbij ook picobello in orde. Met een refresh rate van 75hz is het ook lekker rustig voor je ogen, waardoor lange sessies geen probleem zijn. Voor gamers is het misschien interessant dat het scherm ook HDR10 ondersteund. We hebben dit getest met een Xbox One S en hoewel de graphics er zeker baat bij hebben, geeft het zeker niet de resultaten van een goede televisie.

Het instellen van de monitor heeft wel wat te lijden onder de designkeuzes. Je kunt de verschillende opties bedienen met een klein “joystickje” dat aan de achterkant van het scherm zit. Uiteindelijk kom je wel tot het resultaat dat je zoekt, maar dit werkt duidelijk minder makkelijk dan wanneer je meerdere knopjes hebt om door de opties te navigeren. Gelukkig stel je je scherm niet dagelijks opnieuw in, waardoor we dit minpunt niet al te zwaar tellen.

Uiteindelijk is de Philips 276C8 vooral een solide beeldscherm dat er fraai uitziet. De kleurweergave is prima en het grote scherm met de QHD-resolutie geeft je meer dan genoeg ruimte om lekker je werk te doen of van een game te genieten. Ben je een die hard-gamer met professionele ambities, dan zul je misschien naar wat anders moeten kijken, maar voor de rest van de wereld kunnen we dit beeldscherm prima aanbevelen.