Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Jaren geleden heeft Apple de merknaam Beats overgenomen dat erg populair was onder de koptelefoons. Apple heeft door de jaren heen ook onder hun eigen naam audioproducten ontwikkeld zoals de immens populaire Apple Airpods. In de nabije toekomst zal hier ook een Apple-koptelefoon aan toegevoegd worden.

Naar verluidt is Apple mogelijk al een behoorlijke tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen koptelefoon dat in tegenstelling tot de Airpods een over-ear-koptelefoon zal zijn. Er gaan al een behoorlijke tijd meerdere geruchten de ronde dat er meerdere modellen worden ontwikkeld. Zo zal er een variant beschikbaar zijn gericht op de sporters met meer “ademende” materialen en een lichter gewicht, maar komt er ook een versie voorzien van kunstlederen materialen voor een chique uitstraling. Ook wordt er gesproken over verwisselbare cosmetische onderdelen. Zo kunnen de gebruikers hun koptelefoon aanpassen naar de kleur waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Ben je tijdens het sporten in het rood gekleed, dan kan je de onderdelen matchen door ze simpelweg te verwisselen. Het zou hier dan gaan om de hoofdband en de buitenkant van de oorstukken. Het wisselen gaat vrij eenvoudig, gezien de onderdelen magnetisch zouden worden gemonteerd.

De Apple-koptelefoon zou vallen onder de high-end-modellen waarbij features aanwezig zullen zijn als noise cancelling, stembesturing via Siri en besturing via veegbewegingen. Er wordt zelfs gesproken over een sensor die meet hoe je de koptelefoon draagt zodat een veegbeweging naar beneden altijd werkt, of je de koptelefoon nu recht op je hoofd draagt of half hangend naar achter. Gezien het gaat om een high-end-model zal de prijs rond de €300,- of hoger komen te liggen. Helaas is de Apple-koptelefoon nog niet officieel aangekondigd en zullen we hier nog even op moeten wachten.