Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Cat Girl Without Salad: Amuse-Bouche is een vermakelijk tussendoortje vanwege de humor, maar daar blijft het ook wel bij.

Een aantal jaren geleden werd Cat Girl Without Salad aangekondigd als grap op 1 april. In 2016 werd er vervolgens voor de lol toch ook maar een echte game van gemaakt en voor slechts één maand op pc uitgebracht door Humble, bekend van de Humble Bundle. Nu komt de game ook naar de Nintendo Switch in de vorm van Cat Girl Without Salad: Amuse-Bouche.

Om met een kleine disclaimer te beginnen: Cat Girl Without Salad is vooral een uit de hand gelopen 1 aprilgrap en daarom hangen we er in deze review geen score aan. Verder zullen we het wel serieus bespreken zodat je weet of het de moeite waard is of niet.

Cat Girl Without Salad: Amuse-Bouche is een shoot ‘em up waarin we Kebako volgen. Kebako is een schattig, stereotype anime katachtig meisje. Ze is daarnaast een premiejager en we volgen haar door drie levels en elk level heeft als eindbaas een slechterik die op de een of andere manier aan Kebako verwant is.

De gameplay is dus die van een 2D shoot ‘em up. Je kan bewegen en vijanden neerschieten en dit doe je allemaal terwijl je vijandelijke kogels ontwijkt. Kebako heeft standaard een “Pea Shooter” tot haar beschikking, een vrij standaard wapen, maar kan ook cartridges vinden met andere soorten wapens. Elk wapen staat voor een game-genre. Je hebt de golfclub waarmee je golfballen kan slaan, een zwaard zoals je die tegenkomt in bijvoorbeeld Final Fantasy, er is een puzzelwapen waarbij je ballen van dezelfde kleur tegen elkaar kan gooien om elke tegenstander uit te schakelen en zo zijn er nog een paar. De wapens zijn nogal hit or miss. Ze zijn allemaal wel grappig de eerste keer dat je ze tegenkomt, omdat het zo overduidelijk een knipoog naar een ander genre is. Dat neemt niet weg dat ze bijna allemaal onprettig aanvoelen om te gebruiken, waardoor je het uiteindelijk liever bij de “Pea Shooter” houdt, zelfs als die zwakker is.

Cat Girl Without Salad: Amuse-Bouche gameplay

Verder zijn de vijanden in alle drie de levels niet echt interessant, maar moet je vooral afgeleid worden door de humor in de dialogen tussen Kebako en haar hulpje Squiddie. Het is vooral lichte humor waar je vrolijk van kan worden als het je ding is, maar verwacht geen dijenkletsers. Het is genoeg om je bezig te houden in het uur dat het spel in beslag neemt. Eindbazen zijn net lastig genoeg om het spannend te houden en zijn samen met de humorvolle dialogen een voorzichtig hoogtepunt in dit kleine avontuur dat we met Kebako beleven.

Mocht je het sfeertje van de trailer grappig genoeg vinden om een uurtje op avontuur te gaan met katmeisje Kebako, dan kan het die paar euro best waard zijn. Voor de shoot ‘em up-actie hoef je het echter niet te proberen.

Cat Girl Without Salad: Amuse-Bouche is voor deze review gespeeld op de Nintendo Switch. De game is alleen op dit platform beschikbaar.