Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De Apple AirPods zijn vanaf de eerste generatie al bijzonder populair. De herkenbare witte staafjes zijn vrij hoog in de prijs en daarom lijken er goedkopere AirPods op de markt te komen.

Er gingen al langer geruchten dat Apple bezig was met nieuwe AirPods die naast de Pro en Airpods 2 zouden moeten komen te staan. Volgens de wandelgangen zou het hier om Apple AirPods Lite gaan, al is dit niet officieel door Apple bevestigd. Er zou tijdens het launchevent op 31 maart enkele nieuwe producten worden onthuld, waaronder de mogelijke nieuwe oordopjes, maar het evenement werd door het coronavirus geannuleerd.

Jon Prosser, een man die het al vaker aan het juiste eind heeft wat betreft Apple-geruchten, heeft op zijn Twitter-account een tweet geplaatst waarin hij aangeeft dat de nieuwe Airpods waarschijnlijk met de MacBook Pro volgende maand op de markt zullen komen. Vooralsnog heeft Apple dit gerucht nog niet bevestigd, maar gezien eerdere voorspellingen zou het zomaar waar kunnen zijn.

Wat de specificaties van de nieuwe AirPods zijn of hoe deze er exact uit komen te zien is helaas nog niet bekend. We weten enkel dat het om een goedkoper model zou gaan.