Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Deze tijden in isolatie zijn om verschillende redenen niet makkelijk. Natuurlijk maken we ons zorgen over grote dingen zoals de gezondheid van onszelf en onze naasten, school, werk en wc-papier. Maar tussen al deze dingen raakt ons dagelijks entertainment een beetje in de vergetelheid. Horeca en bioscopen zijn helaas dicht, dus dan maar thuis een filmpje kijken. Het liefst gratis films.

Natuurlijk is Netflix nog altijd een betrouwbaar streamingsplatform met genoeg films en series voor iedereen om te kijken. Maar ook Netflix kan op een gegeven moment vervelen. Hieronder komen we met een aantal andere manieren om (soms gratis) films te kijken.

1. Pathé Thuis

Wist je dat Pathé Thuis de hele maand april trakteert op dagelijks een gratis film? Deze films kun je opslaan met een speciale code en tot dertig dagen lang gratis kijken. Er zitten een aantal top titels bij zoals Rambo: Last Blood en Boyhood. Niet alleen zijn er gratis films, ook zijn films nu te huur met korting. En op Pathé Thuis staan al grote kaskrakers die niet op Netflix staan, zoals Joker, A Star is Born en Knives Out.

2. CineTree

Wil je graag eens iets anders uitproberen? Bij CineTree kun je veertien dagen gratis arthouse films kijken. Het abonnement is op ieder gewenst moment opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. Je kunt hier minder bekende films bekijken, maar ook Oscar-winnende titels zoals Green Book en Carol.

3. Disney+

Dit is een bekende streamingsdienst, maar nog vrij nieuw en misschien is niet iedereen op de hoogte van wat voor goede dingen erop staan. Nu we allemaal een langere tijd thuis zitten, is dit de perfecte tijd om weer eens alle Marvel-films te bekijken of Star Wars. Al die films staan erop. Bovendien kun je ook genieten van klassieke Disney-tekenfilms. Veel Disney+ originele films en series zijn er nog niet, maar degene die er zijn, zoals The Mandalorian en Togo, zijn top.

4. Amazon Prime

Sinds kort is ook streamingsdienst Amazon Prime verkrijgbaar in Nederland en het is zeker niet duur. Voor €2,99 per maand kun je de films en series op Amazon Prime bekijken en je hebt een maand gratis. Op Amazon Prime kun je bijvoorbeeld alle Harry Potter-films bekijken die op Netflix niet te zien zijn! Ook een top marathon voor wanneer je het huis niet uit kan.

5. Videoland

Toch nog steeds opzoek naar iets anders en wil je meer duiken in films en series van eigen bodem? Dan is Videoland een optie. Hier zijn genoeg zoetsappige Nederlandse films te zien zoals Fuck de Liefde, maar ook vele reality-series. Maar er staan zeker ook genoeg internationale titels op zodat je een mix hebt van beide.