Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Method ANC is een set draadloze oordopjes gericht op de sporters onder ons. Hoewel het geluid middelmatig is kennen we maar weinig modellen in deze prijsklasse die ook zijn voorzien van active noise cancelling. Voor de adviesprijs van €99,99 is dit daarom ook een goede keuze en worden de work-outs een stuk aangenamer met een lekker stukje muziek erbij.

Tijdens deze vervelende situatie die het coronavirus met zich meebrengt zijn alle sportscholen gesloten tot nader order. Toch willen veel mensen in beweging blijven of even naar buiten na een lange dag thuis te hebben gewerkt. Sommigen gaan een stukje hardlopen of wandelen en de ander stapt liever op de fiets of gaat met skates aan de haal. Het is daarbij wel fijn om naar wat muziek te luisteren en geen last te hebben van vervelende kabels of oordopjes die niet lekker blijven zitten. Voor deze sportieve mensen zijn er talloze oordopjes waaronder de Skullcandy Method ANC.

Hoewel de Skullcandy Method ANC onder de draadloze oordopjes vallen zijn ze niet volledig draadloos. De twee dopjes zitten met een kabel aan elkaar verbonden, maar maken vervolgens wel draadloos verbinding met je smartphone. Ondanks het kleine draadje is het niet storend, sterker nog het zorgt ook voor wat extra zekerheid tijdens het sporten gezien je middels het bijgeleverde clipje het snoer aan je shirt kan vastmaken. Dit voorkomt dat je een oortje verliest wanneer deze tijdens het intensieve sporten uit je oor zou vallen. Gelukkig zorgen de vleugelvormige rubberen dopjes ervoor dat de oortjes stevig in je oor “geklemd” zitten waardoor ze niet snel zullen uitvallen. Omdat elk oor anders is worden er meerdere dopjes en vleugeltjes bijgeleverd in verschillende maten. Dit zorgt ervoor dat het voor vrijwel iedereen passend te maken is. Aan het snoertje is tevens een kleine afstandsbediening geplaatst waarmee je de oordopjes kunt aan- of uitzetten, maar ook je muziek en volume kunt bedienen. Erg fijn tijdens het sporten zodat je niet telkens je smartphone uit je zak hoeft te halen.

Skullcandy Method ANC

Wat het geluid betreft is dit niet slecht, maar ook niet uitzonderlijk goed. Hoewel de tonen redelijk in balans zijn mist het toch wat extra boost van de bas. Dit is misschien wel een persoonlijke smaak, maar de gekozen muziek bij een work-out is vaak een genre waarbij een vollere bas wel wenselijk is. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is verder prima in verhouding gezien de Skullcandy Method ANC wordt verkocht voor de adviesprijs van €99,99. Hoewel dit best een flink bedrag is voor draadloze oordopjes, is dit een gemiddelde prijs voor dergelijke modellen. Daarbij komt dan ook dat de Skullcandy Method ANC is voorzien van active noise cancelling, iets wat je (nog) niet snel ziet op dergelijke draadloze oordopjes. De noise cancelling zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid wordt weggefilterd, althans een deel ervan. Het is nog niet vergelijkbaar met veel duurdere oordopjes zoals de Sony WF-1000XM3 die minimaal twee keer zo duur zijn.

Skullcandy Method ANC

De accuduur van 6 uur is ook meer dan voldoende gezien de doelgroep voornamelijk sporters zijn. Er zijn weinig sporters die 6 uur aan een stuk sporten, dus er is voldoende tijd om hem op te laden voor de volgende ronde. Ook is de Method ANC voorzien van het IPX4-certificaat waardoor hij spatwaterdicht is en tegen wat zweet kan. Het zou dus een flinke training of regenbui makkelijk overleven. Dit alles bij elkaar genomen zorgt ervoor dat de Method ANC een prima keuze is voor je dagelijkse work-out