Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Door het coronavirus komen een aantal films helaas niet meer in de bioscoop, maar gaan ze rechtstreeks naar Netflix of andere streamingsdiensten. Jammer om ze niet op groot scherm te kunnen zien, maar een uitstekend alternatief. Ook Sherlock Holmes spin-off film Enola Holmes gaat naar Netflix.

De film Enola Holmes gaat over het tienerzusje van de bekende speurneus Sherlock. In de film verdwijnt haar moeder op mysterieuze wijze en moet de jonge tiener opzoek gaan naar haar moeder. Ook zij heeft namelijk detective-kwaliteiten. De Holmes-familie wordt gespeeld door een aantal bekende en goede acteurs.

De rol van tiener Enola Holmes wordt vertolkt door Millie Bobby Brown, bekend van serie Stranger Things. Henry Cavill, bekend als Superman én van de veel besproken Netflix-serie The Witcher, kruipt in de huid van Sherlock Holmes. Eerder werd Sherlock Holmes in andere adapties gespeeld door Robert Downey Jr. en Benedict Cumberbatch, grote namen om op te volgen. Niemand minder dan Helena Bonham Carter is de moeder van Holmes-kinderen. En Sam Claflin (o.a. van The Hunger Games en Pirates of the Caribbean) speelt Mycroft Holmes, de broer van Sherlock en Enola.

Wanneer deze film op Netflix verschijnt, is helaas nog niet bekend.