Doorgaan naar artikel
Ubisoft onthult Assassin’s Creed: Valhalla met eerste trailer en details
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we gisteren al een kleine vooraankondiging kregen van de nieuwe Assassin’s Creed middels een artwork-video gemaakt door BossLogic, was het vanmiddag tijd voor de daadwerkelijke onthulling van Assassin’s Creed: Valhalla. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt de game zich af in het tijdperk rondom de Vikingen.

In de CG-trailer zien we hoe de Vikingen Noorwegen verlaten om Engeland binnen te vallen. Verder wordt er veel nadruk gelegd op hoe de Engelse koning de Vikingen neerzet als goddeloze barbaren die niets liever willen dan bloed vergieten. Om dat te bestrijden zien we in de trailer naast gruwelijke gevechten, ook Vikingen in rustigere tijden. Verder zijn ook de eerste details over het spel onthuld. Eurogamer heeft al gepraat met een producer van Ubisoft. Hier volgen wat details.

De game begint in Noorwegen, omdat Ubisoft het belangrijk vindt dat we zien waar de Vikingen vandaan komen en als gevolg ook zien waarom ze het nodig vonden om Engeland binnen te vallen. Het gros van het spel zal zich vervolgens in Engeland afspelen. Je zal vervolgens een erg belangrijke nederzetting krijgen, iets waar jij als Eivor, de hoofdpersoon, aan moet werken. Eivor zal, zoals we inmiddels gewend zijn, zowel vrouwelijk als mannelijk kunnen zijn. Verder zal je ook een raaf als metgezel hebben. De raaf staat in de Noorse mythologie natuurlijk voor de oppergod Odin. Ook wordt er de nadruk op gelegd dat je flink wat aanpassingsmogelijkheden zal hebben voor je uitrusting, evenals je baarden en tatoeages.

We want you to be playing the ultimate Viking fantasy, so you’ll get to have your Viking buddies going with you on a longship. Sometimes you’ll get resources to take back and upgrade your settlement, or maybe additional firepower to help take down higher level bandits in the region.

Om eerlijk te zijn klinkt het allemaal behoorlijk goed en weer een stuk anders dan we eerder van de reeks gezien hebben. Na het succes van Odyssey en  deze veelbelovende eerste informatie, kunnen we niet wachten op de eerste gameplaybeelden. Deze zullen over een week getoond worden, tijdens een presentatie van Microsoft over de Xbox Series X.

Assassin’s Creed: Valhalla zal eind dit jaar verschijnen voor de PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en pc.