Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ontwikkelingen van computeronderdelen staan niet stil, sterker nog, er worden steeds betere, snellere en kleinere onderdelen ontwikkeld voor de beste prestaties. Daarom is zojuist ook de nieuwe generatie GYGABITE AERO-laptops gelanceerd.

De bestaande serie wordt aangevuld met nieuwe modellen voorzien van de laatste technologieën, waaronder de 10th Gen Intel Core H-processoren. De nieuwe generatie bestaat uit twee 15-inch modellen en twee 17-inch modellen. Ze zijn tevens de eerste laptops ontwikkeld met Microsoft Azure AI, een stukje kunstmatige intelligentie dat het gebruik van applicaties waarneemt en data verzameld van de interne componenten zoals de processor, videokaart en ventilatoren.

De kunstmatige intelligentie wordt steeds verder geoptimaliseerd door middel van de Azure Cloud-database. Dit maakt de handmatige configuraties verleden tijd en kunnen de “creators” werken met een stabiele en comfortabele werkomgeving. Het krachtigste model is voorzien van een Intel i9-10980HK processor. Voor het grafische gedeelte is er een Nvidia GeForce RTX 2080 Super-videokaart geplaatst. Hierdoor is de 3D-rendering in Cinema 4D tot wel 30% sneller dan de vorige generatie AERO-laptops.

Voor het beeldscherm is gekozen voor een Samsung AMOLED-scherm. Deze panelen ondersteunen onder andere 100% DCI-O3, maar ook de VESA Display HDR 400 True Black standaard. Hiermee is het scherm in staat om 25% meer kleur en detail te tonen. De nieuwe generatie GIGABYTE AERO-laptops zijn daarbij ook krachtig genoeg om je favoriete games te spelen. Daarom heeft GIGABYTE een deal gesloten met Xbox om je nog meer voordelen te bieden. Wanneer je een AERO-laptop koopt met de 10th Gen-processor krijg je hier gratis 30 dagen Xbox Game Pass bij. Hiermee krijg je onbeperkt toegang tot meer dan 100 games om de nieuwe AERO eens flink uit te testen.

De nieuwe serie is per direct beschikbaar.