Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Trust GXT 940 Xidon is geen muis die je kunt vergelijken met de high-end gamingmuizen van bijvoorbeeld Razer, Corsair of Logitech, maar dit houdt wel in dat de adviesprijs ook een stuk lager ligt. Ben je op zoek naar een goedkope gamemuis met RGB-verlichting en een prima handligging, dan is deze muis het overwegen waard.

Trust draait al behoorlijk wat jaren mee als het gaat om randapparatuur voor je computer, zoals toetsenborden, webcams, muizen en nog veel meer. Ze hebben ook een game-lijn waarin ze verschillende producten hebben ontwikkeld, waaronder de recente Trust GXT 940 Xidon, een gamemuis met RGB-verlichting.

Bij het uitpakken van de muis zie je direct dat het geen standaard muis is, maar vooral gericht voor de gamers. Dit komt mede door de ergonomische vorm en de aanwezige RGB-verlichting, iets wat veel voorkomt bij gamehardware. Wat ook opvalt is dat de Xidon erg veel lijkt op de Razer Basilisk. Ze hebben dezelfde ergonomsiche vorm en de verlichting op dezelfde plekken, alleen is de Xidon iets minder uitgebreid. Maar de muis van Trust is daarentegen ook een aanzienlijk stuk goedkoper. Dit houdt ook in dat de GXT 940 wat goedkoper aanvoelt qua bouwkwaliteit. Het is een vrij lichte muis en alles voelt plastic aan. Wellicht komt dit omdat de muis zowat volledig van plastic is gemaakt, maar het heeft verder ook geen andere afwerking om hem wat robuuster aan te laten voelen of wat meer grip te geven. De kabel voelt daarentegen wel solide aan. Dit komt mede doordat deze USB-kabel gevlochten is waardoor hij niet in de knoop raakt, goed op zijn plek blijft liggen en niet gauw voor een kabelbreuk zorgt.

Trust GXT 940 Xidon

De Trust GXT 940 Xidon is voorzien van acht volledig programmeerbare knoppen die je naar eigen wens kunt instellen. Dit kan erg handig zijn als je bij een game graag andere acties wilt koppelen. Denk bijvoorbeeld aan het gooien van een granaat met een zijknop van de muis. Ook is de DPI (Dots Per Inch) op meerdere stappen in te stellen. De maximale DPI is 10.000 wat redelijk is voor de gemiddelde gamemuis. Hoewel niet iedereen dergelijke hoge DPI gebruikt, zijn er al veel muizen die een nog hogere DPI-instelling hebben. Aan de zijkant van de muis is een RGB-lichtstrip verwerkt en ook in het scrollwiel en logo is verlichting aangebracht. Dit geldt overigens ook voor de DPI-selectieknoppen. De kleur van de verlichting is naar wens in te stellen en kan verschillende effecten aannemen, zoals een statisch effect waarbij altijd een vaste kleur wordt gebruikt, maar ook een ademend- of circulerend-effect. Dit kan allemaal worden ingesteld middels de bijbehorende software.

Voor veel gamemuizen dien je al gauw diep in de buidel te tasten en ben je al snel €80,- kwijt. Voor de Trust GXT 940 Xidon ben je ongeveer de helft kwijt, wat het voor vele een stuk aantrekkelijker maakt. Het is dan ook een prima prijs als we kijken naar de kwaliteit van de muis.