Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ook Huawei, bekend van voornamelijk hun smartphones, heeft nieuwe volledig draadloze oordopjes ontwikkeld gebaseerd op een eerder model. Later deze maand zijn de Huawei FreeBuds 3i verkrijgbaar met active noise cancelling.

Deze nieuwe uitvoering moet zich plaatsen naast de Airpods Pro, de meest luxe oordopjes van Apple. Dit houdt in dat Huawei deze FreeBuds in het high-end-segment heeft ondergebracht. Het grote verschil ten opzichte van de FreeBuds 3 is dat de i-versie voorzien is van active noise cancelling. Deze ANC zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid wordt weggefilterd. Bij de FreeBuds 3i wordt dit volgens de fabrikant tot wel 32 decibels gedaan, wat vrij hoog is.

Qua looks hebben ze veel weg van de AirPods, met de langwerpige staafjes en de witte kleur, alhoewel er later ook een zwarte uitvoering beschikbaar zal zijn. Echter is de oplaadcase in de breedte ontwikkeld en niet in de hoogte. De case zorgt er overigens voor dat de oordopjes tot wel 14,5 uur meegaan door ze op te laden. Ook zijn ze voorzien van een touch-gedeelte om de muziek te bedienen.

De Huawei FreeBuds 3i heeft de adviesprijs gekregen van 90 Britse pond. Helaas is er nog geen Europese prijs bekend. Vanaf 20 mei liggen de witte oordopjes in de winkels. De zwarte uitvoering zal vanaf 17 juni beschikbaar zijn.