Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op hun website kondigt Renegade Game Studios aan dat er gewerkt wordt aan een Altered Carbon-RPG. Dit rollenspel speelt zich af in een dystopische toekomst waarin mensen hun bewustzijn opslaan in machines. Zolang die machine heel blijft kan je bewustzijn geüpload worden in een nieuw lichaam, waardoor je praktisch onsterfelijk bent. Maar onsterfelijkheid komt met grote gevolgen! Het spel wordt gemaakt door Hunters Entertainment.

In onderstaande video legt Becca Scott uit wat we kunnen verwachten van de Altered Carbon-RPG. Spelers kiezen wat voor type persoon ze zijn, het lichaam waar ze in beginnen en hoe oud hun bewustzijn is. Lichamen kunnen ingewisseld worden, maar vergeet niet dat je vijanden dat ook kunnen! Ouder zijn betekent dat je meer ervaring hebt, maar je hebt ook meer geschiedenis. En dat is meestal niet iets goeds. En het type persoon dat je bent bepaalt jouw rol in de maatschappij.

Het bronnenboek bevat alle details die de spelers en spelleider nodig hebben over de wereld van Altered Carbon. Bovendien bevat het de regels voor het vervangen van je lichaam, de regels van de archetypes en de regels van het spel zelf. Er is ook een deluxe-editie, die een andere kaft heeft en komt met een sleeve. Tenslotte is er ook een officieel DM-scherm. Dit scherm heeft aan de binnenkant handige informatie voor de spelleider

Altered Carbon is vooral bekend van de hitserie op Netflix, maar het is gebaseerd op het cyberpunk-boek met dezelfde naam. Het verhaal focust op de gevolgen van onsterfelijkheid op de samenleving en de impact die te lang leven kan hebben op je persoonlijkheid.

Altered Carbon-rpg