Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Het is alweer even geleden dat we in de bioscoop konden zitten met een grote bak popcorn en een nieuwe film op het witte doek. Het coronavirus gooide roet in het eten van vele nieuwe bioscoopreleases. Deze films, waaronder Mulan en No Time to Die, zijn gelukkig uitgesteld. Helaas bleven de bioscopen een aantal maanden leeg. Gelukkig is er nu licht aan de horizon verschenen: alle bioscopen weer open vanaf 1 juni. Echter wel met flink wat maatregelen.

Het is geen ideale situatie, maar zolang het virus niet is verdwenen en een 1.5 meter samenleving nodig is om iedereens gezondheid te waarborgen, is het even niet anders. Bioscoopketen Pathé heeft recent hun maatregelen bekend gemaakt en het zijn er nogal wat. Wij loodsen je door de belangrijkste maatregelen heen.

bioscopen weer open pathé Foto: Pathé

Maatregelen

Vanuit de overheid werd al bekend gemaakt dat vanaf 1 juni slechts dertig mensen in een bioscoopzaal mogen en dat de 1.5 meter afstand ten aller tijden gewaarborgd moet worden. Die regels houdt Pathé natuurlijk strikt aan. Je mag met maximaal twee personen naar de film óf met je huishouden. Hierover zegt Pathé: “Kinderen onder de 12 jaar vormen de uitzondering. Zij zijn in grotere groepen welkom onder begeleiding van maximaal twee volwassenen; waarbij de volwassenen – als zij geen huishouden vormen – onderling de 1.5 meter afstand in acht moeten nemen.”

Verder mag je voorlopig niet je eigen plek kiezen in de zaal; dat doet een medewerker van Pathé om ervoor te zorgen dat de juiste afstand tussen groepen zit. Daarnaast mag je pas 15 minuten voordat de film begint in de bioscoop zijn en na afloop van de film moet je ook direct weer vertrekken. Napraten over de film moet dus thuis en niet in de bioscoop. Tickets moet je online bestellen en zijn voorlopig niet in de bioscoop te koop.

Tussen films is er extra inloop- en uitlooptijd zodat zo min mogelijk bezoekers elkaar kruisen. Daarbij starten er geen films op dezelfde tijden. Ook verzoekt Pathé bezoekers zoveel mogelijk voor de film naar de WC te gaan zodat je tijdens de film niet langs anderen mensen hoeft te schuifelen.

Hier lees je nog eens duidelijk terug wat alle coronamaatregelen van Pathé zijn.

the invisible man Foto: Universal Pictures International

Films

Misschien wel belangrijker dan al die maatregelen: wat voor films gaat Pathé draaien nu grote releases allemaal zijn uitgesteld?

Gelukkig gaat Pathé een aantal vrij nieuwe bioscoopfilms draaien die net voor het coronavirus op het witte doek verschenen. Veel mensen kregen de kans niet deze te zien. Films zoals The Invisible Man, Onward en de Beentjes van Sint Hildegard. Daarnaast gaat Pathé nog een aantal oude films draaien zoals Grease en Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 & Part 2. Na verloop van de tijd zullen er weer nieuwe films op het witte doek verschijnen.

Of bioscoopketens Vue en Kinepolis ook speciale films laten zien, hebben ze nog niet bekend gemaakt.