Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Vorig jaar werd bekend dat The Matrix 4 echt een ding wordt. Groot nieuws voor fans van deze klassieke reeks films. Acteur Keanu Reeves neemt de rol van Neo weer op zich. Ook acteurs Carrie-Anne Moss (Trinity), Jada Pinkett Smith (Niobe) en Lambert Wilson (Merovingian) keren terug in hun oude rollen. De film wordt geregisseerd door Lana Wachowski. Zij filmde ook de originele trilogie met haar zus Lilly Wachowski.

In februari begonnen ze met het filmen van The Matrix 4 in San Francisco en midden maart gingen ze door naar Berlijn. Helaas werd het filmen daar onderbroken door de komst van het coronavirus in Europa. Ze hebben dus nooit in Berlijn kunnen filmen. Volgens Variety staan de acteurs nu een paar weken in de wacht door het tekenen van een verlenging van hun contract. Waarschijnlijk kunnen ze begin juli weer beginnen met filmen.

Naast een aantal oude castleden, voegen ook nieuwe bekende acteurs zich bij de cast van the Matrix 4. Een aantal van die acteurs zijn: Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Priyanka Chopra (Baywatch) en Jonathan Groff (Frozen).

De film staat vooralsnog op de agenda voor 2021. Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt. Het is ook niet bekend of de onderbreking van het coronavirus effect heeft op de releasedatum van de film.

the matrix 4 Foto: Warner Bros.