Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Niet al te lang geleden werden we getrakteerd op de aankondiging van een nieuw deel in de Assassin’s Creed-reeks en in de Xbox Series X-presentatie van vorige week kregen we zelfs al heuse “gameplay” te zien. Het is dan ook niet zo gek dat verschillende winkelketens de game ook al opnemen in hun pre-orders en daar wil nog wel eens wat misgaan. Een scherpe gebruiker op Reddit stuitte namelijk op de mogelijke Assassin’s Creed Valhalla-releasedatum.

Wanneer je nu naar de gamepagina op Amazon Italië gaat, staat daar keurig een placeholder-datum. Er heeft echter kort 15 oktober gestaan als datum van verschijning. De alerte Reddit-gebruiker maakte een screenshot als bewijs, welke je hieronder kunt bekijken.

Een releasedatum van 15 oktober is verre van onlogisch. Volgens recente geruchten zal de PlayStation 5 die maand verschijnen en ook de Xbox Series X zal rond die periode zijn opwachting maken. Aangezien Assassin’s Creed Valhalla is geoptimaliseerd voor de volgende generatie, kan het zomaar eens betekenen dat we hier een launchtitel te pakken hebben.