Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Er zitten heel veel bijzondere Pokémon in Pokémon GO en we kunnen ons voorstellen dat vooral nieuwere spelers het overzicht een beetje kwijt zijn. Daarom hebben we voor jullie een overzicht (de datum van dit overzicht is 18 mei 2020) van al deze Pokémon met per soort ook een kleine uitleg erbij over hoe je ze bijvoorbeeld kunt krijgen:

Bijzondere Pokémon in Pokémon GO:

Regionale Pokémon:

Regionale Pokémon komen alleen in een bepaald gebied in de wereld voor. Soms wisselen ze van regio (maar dat is heel uitzonderlijk) maar iets vaker komen regionale Pokémon voor op evenementen. Als je niet naar bijvoorbeeld Alaska gaat reizen is je grootste kans hierop door te ruilen:

Baby-Pokémon:

Baby-Pokémon komen alleen maar voor in eieren. Tot nu toe zijn ze ook nog niet in het wild geweest. De kans dat dit gaat gebeuren is dan ook heel klein. Overigens zitten niet altijd alle Pokémon in de eieren helaas:

Legendary Pokémon:

De Legendary Pokémon komen maar op beperkte momenten voor in het spel. Ze zitten voornamelijk in raids, maar komen soms ook uit bijvoorbeeld een Special Research. Vroeger zaten ze ook in de Weekly Research Bonus, maar dat is alweer even geleden. Als je er één mist zul je moeten wachten op het moment dat ze weer in raids zitten.

Mythische Pokémon:

De misschien wel moeilijkst te krijgen Pokémon zijn Mythische Pokémon. Alhoewel dat vooral voor de eerste drie en Genesect geldt. Deoxys zat in EX Raids en Meltan is te krijgen uit een Meltan Box. Een Meltan Box krijg je door verbinding te maken tussen Pokémon Let’s GO voor de Nintendo Switch en Pokémon GO.

Overige Pokémon:

De onderstaande Pokémon zijn normaal alleen te verkrijgen op de manier die erbij staat. Tijdens evenementen kan dit echter tijdelijk anders zijn, zoals met Scraggy die tijdens Incense Day tijdelijk uit Incense kwam.

Bijzondere evoluties:

Er zijn verschillende Pokémon die alleen met een item kunnen evolueren. In de tweede generatie waren dit nog een aantal verschillende items. In de vierde en vijfde generatie was er één item voor al deze evoluties. De items voor generatie twee krijg je uit Pokéstops. Een Unova Stone en een Sinnoh Stone krijg je als beloning voor bijvoorbeeld PVP of je wekelijkse bonus:

Evoluties met losse items:

Evoluties met een Sinnoh Stone:

Evoluties met een Unova Stone:

Evoluties met een Lure:

Er zijn vier Pokémon die alleen evolueren in de buurt van een speciale lure. Je moet een Pokéstop met deze lure spinnen. Vervolgens kun je ze evolueren:

Ruil-evoluties:

Er zijn een aantal Pokémon die je gratis kunt evolueren na het ruilen van de Pokémon. Dit geldt ook voor een eerdere evolutie. Dus als je bijvoorbeeld een Abra ruilt, kun je Kadabra gratis evolueren:

Naam-evoluties:

De verschillende Eevee kun je krijgen door ze een naam te geven en vervolgens te evolueren. Dit werkt echter maar één keer! Als je de naam-truc een keer hebt gebruikt kun je het niet nog een keer proberen

Wandel-evoluties:

Umbreon en Espeon kun je ook op een bijzondere manier krijgen door er mee te wandelen:

Ontbrekende Pokémon:

En dan is er nog een hele lading Pokémon die ontbreken. Dit is de stand op 18 mei 2020:

Generatie 3:

Generatie 4:

Generatie 5:

Dagelijks delen we het laatste nieuws rondom Pokémon GO met jullie via onze vernieuwde pagina en op sociale media: FacebookTelegram en WhatsApp. Word lid van onze fan-community en mis niets meer. Mis je nog een categorie in de lijst, laat het ons dan weten!