Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Teufel Cage brengt de twee werelden van gaming en muziek luisteren bij elkaar. Je kan genieten van je muziek en intense gamesessies door het heldere en zuivere geluid wat de headset biedt. Dit voornamelijk wanneer hij met de USB-kabel is aangesloten en de interne geluidskaart actief is.

Teufel kennen we voornamelijk van hun audioproducten binnen allerlei gebieden als home cinema, koptelefoons, draadloze speakers en soundbars. In hun assortiment is ook de Teufel Cage aanwezig, een headset ontwikkeld voor gamers.

Wanneer we de doos openen, zien we meteen de opvallend grote headset waarbij de oorschelpen er flink uitschieten. Ze zijn bevestigd aan twee metalen beugels die vervolgens zijn vastgekoppeld aan een hoofdband. Dit geeft het geheel een bijzondere en stoere look. Op de buitenkant van de oorschelpen is ook een logo aanwezig, dat ook nog eens oplicht wanneer je hem middels USB hebt aangesloten. Iets wat vaak voorkomt bij gamingheadsets.

De Teufel Cage zit erg comfortabel. Dit komt mede door de ruime oorschelpen en het lichte totaalgewicht. De hoofdband is in verschillende standen in te stellen zodat deze voor vrijwel ieders hoofd passend te maken is. De verwijderbare microfoon kan tevens worden gebogen zodat deze ook altijd op de juiste afstand geplaatst kan worden.

Teufel Cage

De headset is voorzien van een USB-aansluiting om hem op de pc of laptop aan te sluiten. Wanneer je deze middels de bijgeleverde USB-kabel aansluit, wordt er ook gebruikgemaakt van de interne geluidskaart. Hiermee is dan virtueel 7.1 surround sound beschikbaar, wat zorgt voor een zuiver en helder geluid. Het is overigens ook mogelijk om de Cage met een 3,5mm-audiokabel aan te sluiten op bijvoorbeeld je console of telefoon.

Als we naar de geluidskwaliteit kijken, merken we dat Teufel al behoorlijk wat jaren meedraait in de audiowereld. De zuivere en heldere klanken zorgen zowel bij het luisteren van muziek als bij intensieve gamesessies voor een uitstekend geluid. Dit is overigens alleen wanneer je de headset via USB aansluit zodat de interne geluidskaart zijn werk kan doen. Wanneer je hem met de 3,5mm-kabel aansluit, is het geluid zeker niet slecht, maar niet zo goed als via USB. Teufel heeft er goed aan gedaan om de twee werelden van muziek luisteren en gamen te combineren in één headset. Het is niet overduidelijk een gamingheadset, maar het is ook wel iets meer dan een “saaie” koptelefoon. Dit komt mede door het stoere design , de verlichting en de verwijderbare microfoon. Het is daarmee dus ook mogelijk om telefoongesprekken te voeren wanneer je hem op je smartphone aansluit.

Teufel Cage

De Teufel Cage is geen goedkope headset, maar is gezien de kwaliteit wel zijn geld waard. De headset wordt verkocht met de adviesprijs van €169,99, wat vrij fors is gezien je voor deze bedragen ook veel andere luxe en eventueel draadloze headsets kunt kopen. De Cage is overigens wel een prima keuze wanneer je de headset voor zowel gaming als het luisteren van muziek wilt gebruiken.