Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De G15 is al een bekend model in het assortiment van de fabrikant, maar ze hebben daar nu ook de Logitech G15 TKL tenkeyless aan toegevoegd. Het is net als de bestaande G15 een mechanisch toetsenbord, maar dan in een kleinere uitvoering.

De Logitech G15 TKL (tenkeyless) is een draadloos mechanisch toetsenbord. Door het verwijderen van het numerieke gedeelte is dit toetsenbord een stuk kleiner dan zijn grote broer. Dit scheelt namelijk 10,7cm wat behoorlijk veel is. Dit maakt het toetsenbord erg compact en is ook nog eens draadloos, ideaal voor wanneer je hem regemlatig mee op pad neemt zoals naar een LAN-party. Het is bovendien een gamingtoetsenbord gezien het uit de G-lijn van Logitech komt.

De G15 TKL heeft net als de grote uitvoering low-profile mechanische toetsen. Dit houdt in dat ze erg laag zijn ten opzichte van de meeste mechanische toetsenborden. De gebruiker heeft de keuze uit drie verschillende schakelaars, namelijk de Linear, Tactile en de Clicky. De Linear zorgt voor de reguliere lineaire aanslagen waarbij de tactile een voelbare klik en wat meer weerstand met zich meebrengt. Dit geldt ook voor de Clicky-toetsen, maar deze toetsen zijn ook nog eens hoorbaar zoals we de meeste mechanische toetsenborden kennen.

Het draadloze toetsenbord kan op twee manieren worden verbonden. Het kan middels een bluetooth-connectie, maar ook via de bijgeleverde Lightspeed Wireless-dongle. Middels deze connectie wordt er een verbindingssnelheid van 1 milliseconde gebruikt, aldus Logitech. De 2,4GHz-verbinding wisselt regelmatig van kanaal om storingen tegen te gaan. De accu zorgt voor 1080 uur aan speelplezier zonder dat er gebruik wordt gemaakt van de aanwezige RGB-verlichting. Met de verlichting ingeschakeld gaat de accu ongeveer 40 uur mee. Standaard wordt de Logitech G15 tenkeyless geleverd met een USB-kabel waarmee je het toetsenbord binnen vier uur volledig kunt opladen en tegelijkertijd kunt gebruiken.

Het is geen goedkoop model, de Logitech G15 TKL heeft namelijk de adviesprijs van €229.