Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens een livestream op Facebook en Twitter werd van alles verteld over verschillende Xiaomi producten, waaronder de Xiaomi Redmi Note 9. Er werd onder andere verteld dat dit model ook naar Nederland komt.

Het model is het nieuwe vlaggenschip van de smartphonefabrikant. Tijdens de stream werd het toestel getoond en er was te zien dat het model in drie kleuren beschikbaar zal zijn. Glacier White, Tropical Green en Interstellar Grey. Het 6.67-inch DotDisplay scherm is voorzien van stevig gorilla glass wat tegen een stootje moet kunnen.

Aan de zijkant van het toestel is de vingerafdrukscanner geplaatst om op een snelle en eenvoudige manier je toestel te ontgrendelen. Tijdens de stream was ook al snel duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de camera’s. Zo is de achterzijde voorzien van een 64 megapixel quad camera, dus vier camera’s, waarvan een groothoeklens en portretcamera. Hiermee is het mogelijk om schitterende foto’s te schieten, maar middels de Pro Photos-functionaliteit krijg je de foto’s ook in RAW-format. Dit wil zeggen dat je op alle niveaus de foto kunt bewerken naar jouw wens. Met de Video Pro is het mogelijk om tijdens het filmen de video te bewerken als een echte filmproducent.

De sterke 5020MaH accu zorgt ervoor dat je een flinke accuduur hebt en volop kunt genieten van je toestel zonder deze na een halve dag aan het stroom te hangen. Middels de 30W fast charge is de accu bovendien razendsnel weer vol voor gebruik. Voor de processor is gekozen voor de Snapdragon 720G. Deze wordt ondersteund door 6GB RAM-geheugen. Er zijn modellen leverbaar met 64GB opslagruimte, maar ook met 128GB. De Z-axis linear motor zorgt voor haptic feedback in je toestel. Hiermee voel je alles wat je drukt, typt of aantikt op je scherm. Bovendien wordt het toestel standaard geleverd met een screenprotector. Dit klinkt allemaal erg prijzig, maar dit valt reuze mee. Voor het 64GB-model ben je €269 kwijt en voor de 128GB dien je €299 te betalen.

Daarnaast werd er ook nog een nieuw toestel onthuld, namelijk de Xiaomi Redmi Note 9S. Dit goedkopere en iets kleiner model is nog steeds voorzien van verschillende features, maar voor een lagere prijs. Zo is het toestel voorzien van een 6.53-inch DotDisplay waarmee je nog steeds een flink scherm tot je beschikking hebt. Bij de Note 9S is de vingerafdrukscanner verplaatst naar de achterkant net onder de vier camera’s. De hoofdcamera is iets minder sterk dan zijn grote broer. Hij beschikt namelijk over een 48 megapixel lens, een groothoeklens en portretlens. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Forest Green, Polar White en Midnight Grey. Voor de 3GB RAM met 64GB-opslagruimte ben je €199 kwijt, maar de iets luxere 4GB RAM met 128GB opslag ben je €229 kwijt.

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro en andere modellen in de serie zijn vanaf 1 juni te bestellen bij de Nederlandse smartphonewinkels.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro