Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Sinds het eerste One-toestel in 2014 heeft de fabrikant al verschillende modellen uitgebracht en doet het het best aardig ten opzichte van de grote merken zoals Samsung en Apple. De One-toestellen werden door de jaren heen uitgebreider en kregen betere specificaties. Dit resulteerde in een stijgende prijs en daar zit niet iedereen op te wachten. Daarom komt de fabrikant met een goedkope OnePlus-smartphone.

De OnePlus 8 heeft een adviesprijs beginnend op €699 en wordt duurder naarmate het geheugen en opslag toenemen. Voor wie toch een OnePlus-smartphone zou willen, maar er niet zoveel geld aan uit wilt geven komt de fabrikant met een goedkope OnePlus-smartphone. Dit is bevestigd door Pete Lau, CEO van OnePlus, in een interview met Fast Company. Volgens eerdere geruchten zou de fabrikant bezig zijn met een goedkoper model met de mogelijke naam OnePlus Z. Dit goedkopere toestel zou daarbij nog steeds voldoen aan de standaarden van de voorgaande modellen.

Volgens de geruchten zou het toestel zijn voorzien van een Qualcomm Snapdragon 765 5G-soc of een Dimensity 5G-soc. Het scherm zou een diagonale afmeting hebben van 6.4-inch en is voorzien van een AMOLED display. De processor zou worden ondersteund met 8GB werkgeheugen wat toch behoorlijk is voor een ‘budget’ telefoon.

We zullen helaas nog even moeten wachten op meer informatie omtrent deze goedkope OnePlus-smartphone.