Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De EPOS Sennheiser GSP 370 is een heerlijke, lichte headset met een enorm indrukwekkende accuduur. De ondersteuning voor PlayStation 4 is wel minimaal, maar doet wat het moet doen.

Als je aan goed geluid denkt, denk je vaak aan Sennheiser. Dat is vooral het geval bij muziekliefhebbers, maar voor gamers is dit nog wat minder. EPOS wil hier verandering in brengen, want zij brengen gaming-headsets van Sennheiser uit en komen binnenkort ook met hun eigen lijn. Inmiddels zijn er al wel een paar producten verschenen en de EPOS Sennheiser GSP 370 is er daar een van. Wij gingen de afgelopen tijd met dit apparaat aan de slag.

Het eerste dat opvalt wanneer je de doos van de EPOS Sennheiser GSP 370 bekijkt, is dat het doosje vrij somber oogt. Je verwacht namelijk een enorm luxe uitstraling bij een headset van € 199,-. Gelukkig is een verpakking niet zo heel belangrijk en draait het uiteindelijk om de headset zelf. De EPOS Sennheiser GSP 370 weegt bijna niks, tenminste voor een draadloze variant. Dat komt omdat de volledige headset gemaakt is van plastic. Sennheiser laat gelukkig zien dat plastic niet goedkoop hoeft aan te voelen en er ook zeker niet zo uitziet. Het grote voordeel van het gewicht is dat het heerlijk zit bij lange speelsessies. Je hebt bijna niet door dat je iets op je hoofd hebt zitten en dat is natuurlijk fijn. Ook is dit exemplaar goed te gebruiken in combinatie met een bril.

Ook het geluid is van prima kwaliteit, maar we hadden natuurlijk niet iets anders verwacht van Sennheiser. De oorschelpen sluiten goed aan waardoor je weinig last hebt van omgevingsgeluiden. Het geluid klinkt soms zelfs zo echt dat je het idee hebt dat het van buiten de headset komt. Hierdoor beleef je een game net wat intenser dan als dat niet zo is.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze headset is de accuduur. Sennheiser geeft aan dat de accu zo’n honderd uur mee kan gaan. Hoewel wij dit niet met een stopwatch hebben bijgehouden, kunnen we wel met zekerheid zeggen dat de batterij heel lang meegaat. We hebben de EPOS Sennheiser GSP 370 namelijk ook getest met verschillende videogesprekken en na meer dan twee weken hoefde het apparaat nog steeds niet aan de lader. Ook de kwaliteit van de microfoon hebben we op die manier goed kunnen testen en de microfoon zorgt ervoor dat de meeste achtergrondgeluiden niet te horen zijn aan de andere kant.

De EPOS Sennheiser GSP 370 is in principe bedoeld voor de PlayStation 4, pc en Mac, maar werkt toch het fijnst op een pc. Het werkt goed op alle platformen, maar het instellen van de headset zal wel moeten gebeuren op een pc met Windows. Dat is wel een klein nadeel, want niet iedereen beschikt over Windows, zeker niet wanneer je een MacBook hebt. Het zou handig zijn als er in de toekomst ook software komt voor macOS. De software gebruik je om het apparaat te updaten en om verschillende presets te activeren. Dit is vooral handig voor pc-gamers, maar je preset steeds wisselen als je het voor de PlayStation 4 gebruikt, is een beetje lastig. Ook kun je op de PlayStation 4 en macOS niet zien hoe vol de accu nog is, daarvoor moet je de headset echt aansluiten op een pc.

Al met al is de EPOS Sennheiser GSP 370 een prima headset. Het apparaat is lekker licht, zit goed op je hoofd en geeft een prima geluid. Ook is de extreem lange accuduur erg fijn. Het enige minpunt is dat het vooral heel erg goed werkt in combinatie met Windows, maar een stuk minder met macOS en voor de PlayStation 4. Ook zul je voor jezelf moeten beslissen of je een headset van bijna € 200,- wilt aanschaffen. Hij is het in onze ogen in ieder geval meer dan waard.