Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op de website kondigt uitgever CMON aan dat er gewerkt wordt aan een He-Man-bordspel.

Veel van ons kennen He-Man en de Masters of the Universe nog wel van vroeger. Het was een populaire televisieserie met een brede reeks speelgoed. De bekende frase ‘I have the power’ zal bij velen een belletje doen rinkelen. Deze gespierde bonk heeft een zekere cultstatus bereikt. Ook zijn er vele memes gemaakt van zowel He-Man als zijn aardsvijand Skeletor. Tegenwoordig is er ook een Netflix-spinoff over een vrouwelijke variant, She-Ra genaamd.

Michael Shinal vertelt dat “Masters of the Universe sinds 1982 een cultureel fenomeen is… Dit spel zal een hele nieuwe generatie aan Eternia en zijn vele personages introduceren. Zo kunnen ouders hun liefde voor He-Man doorgeven aan hun kinderen. En dat is schitterend.”

CMON geeft nog niet veel informatie prijs over het He-Man-bordspel. Het wordt gemaakt door Michael Shinall en Leo Almeida. De laatste van de twee is vooral bekend van het Bloodborne-bordspel en A Song of Fire and Ice: Tabletop Miniatures Game. Daarnaast laat de uitgever weten dat het vele miniaturen zal bevatten van hoge kwaliteit. Ook wordt bekendgemaakt dat het spel simpelweg ‘The Masters of the Universe-the Board Game’ zal heten. Tenslotte zal het “een frisse interpretatie van de franchise” zijn. Het spel komt in 2021 naar Kickstarter.