Doorgaan naar artikel
Pokémon Trading Card Game Zamazenta-deck
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Conclusie

Het Zamazenta deck steekt aardig in elkaar. Natuurlijk kan dit deck niet op tegen competitieve decks gemaakt met losstaande kaarten, maar wellicht is er met Bisharp, de supporters en een aantal van de trainers wel een competitief deck van te maken.

Enkele weken geleden verschenen twee nieuwe decks voor de Pokémon Sword & Shield-reeks van de Pokémon-kaarten. Wij mochten aan de slag met het Pokémon Trading Card Game Zamazenta-deck. En de vraag is natuurlijk of deze set ook echt weet te boeien, of vooral aantrekkelijk is omdat ze draaien om legendarische Pokémon.

De inhoud:

Net als altijd vind je in het doosje een deck van zestig kaarten waaronder één holografische, een online code-kaart waarmee je dit deck online kunt gaan spelen, een handleiding van het spel, een halve papieren speelmat, een mooie plastic munt met in dit geval Zamazenta er op, een kartonnen deck-box, kartonnen damagecounters en kartonnen statusfiches. De holografische kaart gebruikt een nieuwe glimmende stijl waarbij het des te meer lijkt alsof Zamazenta uit de kaart springt, erg mooi!

Het deck:

Dit deck is een metal-type-deck en bevat dus enkel metal-energy, wel zo handig aangezien je hierdoor dus altijd de juiste energiekaarten zult pakken. Bij dit deck vind je een mooie combinatie van Duraludon en Corviknight, waarbij Duralodon de Corviknight op de bench kan voorzien van energy uit de discard pile.

Toch zijn dit niet de sterren uit dit deck en ook Zamazenta gaat deze eer voorbij. Het is Bisharp die in dit deck het meest effectief is in het aanbrengen van schade bij je tegenstander. Bisharp kan voor een enkele energiekaart dertig schadepunten toebrengen, maar per Pawniard op de bench doe je hier bovenop ook nog dertig extra schade! Omdat dit deck maar drie Pawniard bevat (tip: zoek er een vierde bij) kun je met Bisharp maximaal negentig schade voor één energiekaart aanbrengen en in een ideale situatie kan dit al vanaf beurt twee!

Het is leuk om te zien dat je met dit deck twee verschillende speelstijlen kunt hebben, omdat je dus snel (met Bisharp) of wat trager (met Corviknight) kunt spelen.

De trainers en supporters:

In het Pokémon Trading Card Game Zamazenta-deck vind je vooral veel trainers en supporters die ervoor kunnen zorgen dat je snel Pokémon uit je deck kunt halen. Ook dit draagt bij aan de kracht van Bisharp, omdat je zo extra snel Pawniard op het veld hebt. Sonia, Poké Kid en Professor’s Research zijn bovendien erg goede support-kaarten. Professor’s Research zul je zelfs vier keer in bijna ieder sterk deck terug zien: absoluut fijn om tegen te komen wanneer je dit deck aanschaft.

Zelf deze set aanschaffen? Haal hem dan bij Bol.com.

Deze review is geschreven door Dennis Weel, expert op het gebied van Pokémon-kaarten en gastredacteur van NWTV.