Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Een aantal jaren terug alweer verscheen een lek met mogelijke beelden van een serieuze Harry Potter-RPG. Sindsdien is het stil geweest, maar iemand die beweert voor de marketing van Warner Bros. te werken, heeft een Reddit-post gemaakt met informatie over het spel.

Zo zou het Hogwarts: A Dark Legacy heten en zou het zich afspelen na alle gebeurtenissen van de boeken en films. Je zal een hele eigen personage kunnen maken en veel eigen invloed hebben op de gang van zaken. Je kan relaties opbouwen met mensen, maar ook rivalen krijgen en er zou een Nemesis-systeem à la Shadow of Mordor geïntroduceerd worden. Het klinkt allemaal als een behoorlijk serieuze en duistere RPG: niet iets dat we meteen zouden verwachten bij Harry Potter. De game zou tussen nu en augustus aangekondigd worden en juni 2021 verschijnen.

We zetten deze geruchten zelf wel in de categorie “vergezocht”. Het kan zomaar allemaal waar zijn, maar het kan evengoed klinkklare onzin zijn van iemand die zich verveelt in de lockdown. Je kan alle gedeelde informatie vinden in de Reddit-post.