Doorgaan naar artikel
Vacatures vertellen ons mogelijk meer over nieuwe Bungie-game
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Speurders op het internet hebben de afgelopen dagen een paar vacatures gevonden die ons mogelijk meer vertellen over de nieuwe Bungie-game. Belangrijk is dat dit om een nieuwe IP (Intellectual Property) gaat en dus niet over Destiny 3. Twee jaar terug werd de naam Matter al geregistreerd door Bungie, vlak nadat hun samenwerking met NetEase aangekondigd werd.

Living inside a giant database of hundreds of baubles, weapons, and armor is nothing new to you. And neither is building a system to cleverly distribute those items in a necromancer’s dungeon.

We weten helaas niet of ‘de kerker van een Necromancer’ in dit geval typische RPG-praat is, of echt tekenend voor wat voor omgevingen we in dit nieuwe spel kunnen gaan verwachten. Verder wordt er nog nadruk gelegd op het ervaring hebben met het bouwen van RPG-systemen. Dit zegt echter niet zoveel: zelfs Destiny heeft RPG-systemen.

Uit de vacature voor een Lead Combat Designer maken we op dat het allemaal weer om een shooter gaat draaien, aangezien ze zoeken naar iemand met ervaring met systemen voor schietspellen.

Ten slotte vertelt de vacature van Incubation Art Director ons dat het om een vrolijk spel zal gaan. Bungie geeft aan op zoek te zijn naar mensen die willen werken aan een komische wereld, met luchtige en eigenaardige personages.

Heel veel is het niet om op af te gaan, maar elk beetje nieuws over een hele nieuwe IP van Bungie is iets om even op te letten. Overigens heeft Bungie voor later vandaag een aankondiging op de planning staan met betrekking tot Destiny 2.