Doorgaan naar artikel
Call of Duty: Modern Warfare seizoen 4 is vanaf nu actief
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder werd al aangegeven dat het vierde seizoen is uitgesteld. Dit had te maken met de demonstraties rondom Black Lives Matter. We hebben er dus even op moeten wachten, maar vanaf vandaag is Call of Duty: Modern Warfare seizoen 4 actief.

Het nieuwe seizoen brengt flink wat nieuwe content met zich mee. Dit is ook wel te merken gezien de update ongeveer 84GB groot is, wat echt bizar groot is voor enkel een “update”. Er waren al flink wat klachten rondom de grootte van de patches die voor de game door de tijd uitgebracht worden. Dit zorgt voor menig consolegamer dat ze wat games moeten verwijderen om plaats te maken voor de updates voor Modern Warfare. Activision heeft aangegeven dat 84GB wat overdreven is, dus we mogen verwachten dat dit een fout was en de update in de toekomst wat kleiner wordt.

De uitbreiding brengt enkele nieuwe maps met zich mee, namelijk Scrapyard, Trench en Barakett Promenade. Voor gamers die Modern Warfare 2 hebben gespeeld komt de map Scrapyard bekend voor gezien dit een van de populaire maps was uit de multiplayer. Trench is een compacte en kleine map voor de 2v2-modus, waarbij Barakett Promenade juist voor de grote veldlagen geschikt is. Deze grotere map is daarom ook beschikbaar voor de modus Ground War. Daarnaast worden er ook nieuwe wapens toegevoegd. Zo is er de Fennec, een SMG die we kennen uit CoD: Ghosts en de CR-56 Amax assault rifle.

Voor de Battle Royale-modus Warzone wordt ook het een en ander toegevoegd. Zo komt er onder andere een nieuwe modus bij onder de naam Rumble. Hierin nemen twee teams van vijftig spelers het tegen elkaar op. De teams worden met een parachute in het actiegebied gedropt en is actie gegarandeerd. Er zijn ook nieuwe in-game-evenementen zoals een gevangenisuitbraak waarbij de spelers die op dat moment in de Gulag zitten, tegelijk worden vrijgelaten om terug te keren naar het slagveld in Verdansk. Ook zal er een Fire Sale zijn waarbij je met flinke korting kunt shoppen bij de Buy Stations. Dit evenement zal ongeveer een minuut duren, waardoor iedereen waarschijnlijk massaal hun zuurverdiende geld wil inleveren voor een loadout of ‘self revive’. Ook Supply Choppers zijn nieuw in Warzone. Deze helikopters zullen de spelers niet onder vuur nemen, maar zitten wel propvol met buit wanneer je ze weet neer te halen.