Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

In 2019 was de animatiefilm Spider-man: Into the Spider-Verse een gigantisch succes, met als klap op de vuurpijl een Oscar voor beste animatiefilm. Het is dan ook niet geheel onverwacht dat er een vervolg komt op dit succes. De hoofdanimator van Sony Imageworks heeft onthuld dat de productie van Spider-man: Into the Spider-Verse 2 is begonnen.

Afgelopen maandag bracht hoofdanimator Nick Kondo dit goede nieuws naar buiten. Door het coronavirus vertelde Sony Imagework eerder nog dat de releasedatum van de film is veranderd. Oorspronkelijk zou het tweede deel namelijk uitkomen in april 2022. Nu wordt de animatiefilm op 7 oktober 2022 in de bioscoop verwacht. We moeten dus nog ruim twee jaar wachten voordat we het vervolg in de bioscoop kunnen zien. Maar het is fijn om te weten dat ze in ieder geval begonnen zijn met de productie van de film.

De verwachtingen van dit vervolg zijn hooggespannen, want het eerste deel was een daverend succes. Maar met regisseur Joaquim Dos Santos (The Legend of Korra) en de hulp van David Callaham (Wonder Woman: 1984) kunnen we mooie dingen verwachten.

Spider-Man: Into the Spider-Verse was een originele en interessante take op Spider-Man. Het was geen herhaling van hetzelfde Spider-Man-verhaal dat we al meerdere malen op het witte doek zagen verschijnen. In Spider-Verse moet Miles Morales dealen met de basic uitdagingen van een tiener: school, vrienden en hoge verwachtingen van ouders. Maar daarnaast wordt Miles ook nog eens Spider-Man en komt in contact met zijn tegenhangers uit andere dimensies om samen gevaar te stoppen. Stemmen van personages worden onder anderen ingesproken door Jake Johnson (New Girl), Chris Pine (Star Trek), Zoƫ Kravitz (X-Men) en Mahershala Ali (Green Book).

Spider-Man: Into the Spider-Verse niet in de bioscoop kunnen zien? De film staat op dit moment op Netflix en is een echte aanrader om te kijken.