Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Mortal Kombat 11: Aftermath is een sterke uitbreiding voor een al erg complete game. Het verhaal zorgt voor een paar uurtjes goed vermaak en de drie nieuwe vechters zijn stuk voor stuk tof.

We zijn grote fans van Mortal Kombat 11 en je vindt ons nog zeer regelmatig online in de Kombat League. We waren dan ook blij toen Mortal Kombat 11: Aftermath aangekondigd werd door Warner Bros. en NetherRealm Studios. We hebben de drie nieuwe vechtersbazen uitgebreid gespeeld en de nieuwe hoofdstukken van het verhaal doorlopen. Je leest onze bevindingen in deze review.

Voor de meeste mensen zullen de nieuwe hoofdstukken van het verhaal het interessantste deel zijn. We prezen de verhaalmodus van Mortal Kombat 11 en eigenlijk kunnen we dezelfde lof toepassen op Aftermath. Aan het einde van MK11 hebben we Kronika, die de tijdlijn van de wereld wil resetten, verslagen. Aan het begin van Aftermath blijkt dat we de toegerichte schade niet kunnen herstellen zonder Kronika’s kroon, die gebroken is tijdens het grote eindgevecht. Klassieke slechterik Shang Tsung verschijnt uit het niets en overtuigt de helden ervan om met hem terug in de tijd te gaan en de gebeurtenissen van Mortal Kombat 11 anders te laten verlopen om zo de kroon niet te breken.

Als je dit allemaal een beetje vaag en niet heel daverend vindt klinken, dan heb je ook gelijk. Het verhaal moet het niet hebben van een Oscar-winnend plot, maar leunt veel meer op B-film-charmes. Je kan vooral honderd plottwists verwachten en personages die onderling een boel aan het stoken zijn. Het houdt het allemaal toch spannend en menig MK-fan is gewoon erg blij om meer van hun favoriete personages in de spotlight te zien.

De ster van de show is zonder enige twijfel Cary-Hiroyuki Tagawa. Hij speelde in de films van de jaren negentig Shang Tsung en hij keert meer dan twintig jaar later terug om die rol weer op zich te nemen. Tagawa is gemaakt voor deze rol en hij weet van Shang Tsung een van de beste Mortal Kombat-personages te maken. Voor fans die vroeger de films hebben gezien is Tagawa alleen al genoeg reden om deze uitbreiding in huis te halen.

Mortal Kombat 11: Aftermath-verhaal

Maar het verhaal is met zo’n drie uurtjes wel uitgespeeld en daarna moet een mens ook wat. Gelukkig zijn er drie nieuwe vechtersbazen toegevoegd om het allemaal weer fris te houden. Voor uitgebreidere uitleggen van deze personages, kan je duizenden uren aan beelden op YouTube vinden. We zullen ze wel even kort bespreken.

Sheeva is een Shokan, zoals een van de oorspronkelijke eindbazen Goro. Ze heeft vier armen en kan een behoorlijk agressieve speelstijl hanteren met haar Command Grab. Haar animaties komen ook allemaal nogal grof over, wat past bij haar agressieve speelstijl. Grappig genoeg is ze in het verhaal vooral loyaal, nuchter en heel rustig.

Fujin is de broer van Mortal Kombat-favoriet Raiden. Waar zijn broer de bliksemgod is, is Fujin de windgod. Hij keert samen met Shang Tsung terug in het verhaal. Qua speelstijl ziet Fujin er vooral heel chique uit. Hij is een windgod en gebruikt dit element dan ook in bijna al zijn aanvallen. Hij vliegt echt over het scherm en kan zelfs tornado’s oproepen om zijn tegenstanders niet al te vrij te laten bewegen. Fujin is een personage voor mensen die van coole combo’s houden die behoorlijk uitgebreid kunnen worden.

Dan is er nog RoboCop, het gastpersonage afkomstig uit de film van Paul Verhoeven. Hij komt niet voor in het verhaal, maar maakt op veel mensen online wel een sterke indruk door zijn opmerkelijke speelstijl. Hij is vrij traag en maakt vooral gebruik van zijn verschillende geweren om ervoor te proberen te zorgen dat zijn tegenstanders niet eens bij hem in de buurt komen. Mocht iemand toch te dichtbij komen, dan heeft hij een schild om aanvallen af te weren en zelf een flinke tegenaanval in te zetten. RoboCop ziet er fantastisch uit en je merkt aan alles dat zijn ontwerpers het iconische filmpersonage eer aan wilden doen.

Mortal Kombat 11: Aftermath-trailer, Aftermath-gameplay, Sheeva en RoboCop

Al met al is Mortal Kombat 11: Aftermath een mooi stukje DLC. We omschreven MK11 bij de release vorig jaar als het meest complete pakket dat je in een vechtspel kan vinden. Aftermath zorgt er alleen maar voor dat we meer achter deze uitspraak staan. De nieuwe vechters zijn stuk voor stuk interessant en uniek en het verhaal zorgt voor zo’n drie uur goed vermaak. Wat wil je nog meer?

Mortal Kombat 11: Aftermath is voor deze review gespeeld op pc. De game en de DLC zijn beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.