Doorgaan naar artikel
Empire of Sin-gameplaytrailer geeft ons een eerste indruk
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Alhoewel de E3 dit jaar niet doorging, krijgen we gelukkig toch de nodige nieuwe aankondigingen en gameplay van bestaande games te zien. In die laatste categorie komt Romero Games met de eerste Empire of Sin-gameplaytrailer, waarin we een indruk krijgen van wat ons straks te wachten staat in deze strategische turn-based RPG.

Empire of Sin speelt zich af in het Chicago van de jaren 30, waarin je als maffiabaas de stad in handen probeert te krijgen. In de trailer zien we Dean O’Banion, een Ierse maffiabaas, die zijn criminele activiteiten regelt via een bloemenzaak. Opgegroeid in de achterstandswijk Little Hell, is hij een volger van de kerk geworden en hij krijgt de opdracht om de activiteiten van een hoerentent stil te leggen. We zien dan ook gesprekjes tussen hem en andere personages, waarin we uit verschillende dialoogopties kunnen kiezen. Dean kan dit uiteraard niet alleen afhandelen en dus regelt hij een paar gangsters om hem te helpen. We krijgen dan ook wat combat te zien.

Empire of Sin staat gepland voor een release in de herfst en verschijnt dan voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.