Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

HTC brengt dinsdag de HTC Desire 20 Pro uit, een midrange-toestel dat de Desire 19 Pro van een jaar geleden opvolgt. De lancering geeft aan dat HTC nog geenszins de handdoek in de ring gooit voor de smartphonemarkt, ondanks het verlies aan marktaandeel van de afgelopen jaren. HTC kondigde de lancering onlangs aan in een nieuwe teaser. De lancering is 16 juni waarschijnlijk via livestream te bekijken.

De midrange HTC Desire 20 Pro krijgt mogelijk een Snapdragon 660- of 665-processor gekoppeld aan 6 GB RAM-geheugen. De voorkant van het toestel bestaat waarschijnlijk uit een 6,5-inch LCD-display met een resolutie van 2.340 x 1.080 pixels, goed voor een pixeldichtheid van bijna 400. Linksbovenin het scherm bevindt zich een ‘pinhole’-selfiecamera. Aan de achterzijde laten recent uitgelekte foto’s een vierdubbele cameramodule zien. De camera’s hebben naar verluid een sensor met respectievelijk 48, 8 en 2 Megapixel met een vierde camera die alleen ondersteuning biedt. Ook de vingerafdrukscanner bevindt zich op deze foto’s aan de achterzijde, een pluspunt voor wie hieraan de voorkeur geeft boven een scanner in het scherm. Het wordt het eerste toestel van HTC dat met Android 10 uitkomt.

We weten 16 juni meer over de Desire 20 Pro. HTC verwierf in het verleden een vrij groot marktaandeel op de smartphonemarkt, maar richt zich tegenwoordig veel op de HTC Vive en de VR-markt. De specificaties van de Desire 20 Pro lijken voor een midrange-toestel in orde, maar ook het prijskaartje gaat bepalen of HTC hier een interessante midranger kan neerzetten.