Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Al vrij snel na de release van de iPhone 11-serie begon de geruchtenmolen al op volle toeren te draaien, waarbij iedereen de ene speculatie na de andere de wereld in hielp. Eén van deze veelbesproken punten is het iPhone 12-design. Dit is naast de interne specificaties en alle beschikbare features ook een heel belangrijk punt.

Er zijn meerdere mallen gelekt die het design van de nieuwe iPhone laten zien. Deze mallen worden normaliter onder strenge afspraken verstrekt aan derde partijen voor het ontwikkelen van accessoires zoals hoesjes. Zo hebben de fabrikanten de exacte afmetingen, vormen en eventuele knopjes of uitsparingen. Zo is er ook al een hoesje gelekt door een fabrikant die al eens vaker een hoesje heeft gelekt, al vóór dat de iPhone officieel is onthuld. Het is daardoor wel aannemelijk dat deze fabrikant ook daadwerkelijk het mogelijke design vervroegd heeft gelekt.

De gelekte mallen werden op Twitter geplaatst en tonen verschillende afmetingen waarbij het vermoedelijk gaat om de 5,4- en 6,1-inch uitvoering. Ook is er nog een groter model aanwezig, wat waarschijnlijk de 6,7-inch iPhone 12 Pro Max zou kunnen zijn. Uit de mallen en de gelekte hoesjes is te zien dat er nog steeds een “notch” aanwezig is en dat de buitenkant is voorzien van rechte randen in tegenstelling tot de ronde randen van het toestel dat sinds de iPhone 6 weer wordt toegepast. Het ziet er naar uit dat Apple het iPhone 12-design van de iPad Pro heeft overgenomen. De nieuwe iPhone wordt pas na de zomer onthuld en zal vermoedelijk ook wel een vertraging oplopen in verband met het coronavirus. Hopelijk wordt er tijdens het WWDC op donderdag 22 juni vroegtijdig wat bekendgemaakt.

iPhone 12-design
iPhone 12-design