Doorgaan naar artikel
PlayStation 5-releasedatum en prijs op Amazon Frankrijk
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens en na de onthulling van de nieuwe console van Sony bleef het verdacht stil rondom het prijskaartje en wanneer we de console mogen verwachten. Dit wellicht omdat onder andere het coronavirus roet in het eten zou kunnen gooien voor de productie, maar ook omdat concurrent Microsoft óók met een nieuwe console komt. Oplettende internetters hebben op de website van Amazon Frankrijk de PlayStation 5-releasedatum en prijs gevonden.

Amazon heeft deze informatie per abuis online gezet, althans daar lijkt het op, want het is inmiddels ook weer van de site verwijderd. Het kan ook zijn dat het een stunt is om wat geruchten de wereld in te helpen, of omdat ze een vermoeden hebben om zo enkele pre-orders te verkopen. Op de pagina was onder meer te zien dat de PlayStation 5 een prijskaartje had van €499,99 en op 20 november 2020 in de winkel zou moeten verschijnen. Het gaat in deze om het model met de optische drive.

Deze cruciale informatie is direct verwijderd, al is de pagina nog wel beschikbaar. We zullen dus nog even moeten afwachten of het ook daadwerkelijk juiste informatie is geweest.