Doorgaan naar artikel
Mathijs de Jonge deelt eerste Horizon Forbidden West-informatie
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Menig gamer stond met open mond te kijken toen Guerilla’s nieuwste project aangekondigd werd tijdens het live-evenement van Sony afgelopen week. Mathijs de Jonge is Game Director en deelt de eerste Horizon Forbidden West-informatie met ons in een nieuwe video.

Hij heeft het met name uitgebreid over de kracht van de SSD van de PlayStation 5. Deze nieuwe harde schijf moet laadtijden ‘zo goed als’ elimineren. Zelfs als je van de ene kant van de kaart naar de andere kant teleporteert met ‘Fast Travel’, moet het allemaal ongelooflijk snel gaan. Dit is iets waar wij persoonlijk enorm naar uitkijken, omdat laadtijden je soms flink uit een openwereld-game kunnen halen. Vervolgens zegt hij nog dat de wereld iets groter zal zijn dan die van het vorige deel en dat je ook veel onder water zal kunnen gaan ontdekken.

Als klap op de vuurpijl bevestigt Mathijs nog even dat het de bedoeling is om Horizon Forbidden West in 2021 uit te brengen. Dit lag nogal in de lijn der verwachtingen, maar het is toch prettig om het officieel te horen.