Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens EA Play Live heeft EA onder andere de FIFA 21-releasedatum bekendgemaakt. Elk jaar mogen we ons weer opmaken voor een vernieuwde versie van de nog steeds populaire voetbalgame, maar het was tot op heden nog niet officieel aangekondigd.

De afgelopen maanden is er vanwege het coronavirus niet gevoetbald. Alle competities en toernooien zoals de Champions League zijn in alle landen stilgelegd in afwachting tot het afnemen van het virus. Hiermee worden niet alleen de spelers, maar ook de supporters en de club geraakt op verschillende vlakken. Toch wordt er een nieuwe FIFA-game uitgebracht waarin alle spelers en clubs zijn verwerkt. Hiermee kunnen we dus weer kijken naar onze favoriete clubs, al is het dan wel digitaal en heb je zelf de controle over de wedstrijd.

Hoewel er nog geen gameplaybeelden zijn getoond, liet EA Sports wel zien hoe ze in FIFA 21 gebruikmaken van de kracht van de nieuwe engine van de next-gen consoles. Er is nog geen releasedatum bekend van de PlayStation 5 en Xbox Series X, dus het kan goed zijn dat FIFA 21 eerder in de winkel ligt dan de nieuwe consoles. Dit hoeft voor de fans die hun huidige console inruilen voor de nieuwe geen probleem te zijn. Wanneer je de game hebt gekocht, krijg je namelijk een gratis upgrade naar de next-gen-console.

Uiteraard mogen we ons weer opmaken voor een voetbalgame die er nog beter uitziet dan de vorige edities en waar alles nog realistischer aanvoelt en de spelers nóg authentieker zijn nagemaakt. Naast de consoleversie komt de game ook naar de pc via Steam of Origin en kunnen ook Google Stadia-gebruikers aan de slag met FIFA 21. De Nintendo Switch krijgt een eigen versie in de vorm van de FIFA 21 Legacy Edition. Hiermee is de versie een upgrade van het vorige deel zonder al te veel grote vernieuwingen. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat de Switch hardwaretechnisch minder krachtig is.

FIFA 21 ligt vanaf 9 oktober in de winkel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Later zal de game op de next-gen consoles beschikbaar zijn.